perjantai 14. syyskuuta 2012

wupsi deisii

Tainnut kuukausi vierähtää ilman blogia sorsiiiiii. Mutta ei ollut intoa, motivaatiota, halua tai mitä nyt ikinä onkaan ei vain kiinnostanut tulla tänne kirjoittamaan. Mutta nyt rakkaat lukijat päätin vihdoin ryhdistäytyä ja raahata itseni koneelle ja vielä tänne sivustolle jotta voisin kertoa suunnitelmiamme ja muuta mukavaa syksyn menoa.

Ollaan käyty Walperon kanssa ahkerasti kaksi kertaa viikossa valmennuksissa, toinen koulutuuppaustunti ja toinen hyppytunti.
Wallu on kehittynyt kovasti ja minä myös. W on kasvattanut mahaa reilusti ja samalla lihaksetkin ovat ruvenneet kasvamaan. Ratsastettavuus on huomattavasti kehittynyt ja ravi ei ole enää tönkköä vaan se alkaa olla ilmavaa ja eteenpäin pyrkivää.
Laukassa on vielä töitä mutta prosessi etenee ajan kanssa.
Estetunneilla olemme pyrkineet hillitsemään rajuja eteenpäin suihahduksia ja ilopukkeja ja muuta häiriökäyttäytymistä. Jouduimme jopa vähentämään ruokaa (kauraa...) sillä pää sekoaa liikaa pojuparalla.

Estetunnit ovat myös kehittäneet minua itseä ratsastajana. Olen oppinut hillitsemään omaa eteenpäin tyrkyttämistä ja pysymään tietyssä asennossa ja jalkojen varassa.

Asiaa kuitenki häiritsi pari viikkoa sitten nilkkaan saatu potku maastoreissulla jossa hepat vähän villiintyivät ja tsädäm nilkkahan siinä sitten meni.

Hetki mentiin kepeillä ja lasta nilkassa mutta ilman jalustimia kaikki toimi. Jännitystä toi myös viisi päivää potkun jälkeen oleva estetunti jossa sitten nilkka joutui melkoiseen koitokseen sillä hyppäsimme lopuksi 135cm okseria joka oli vielä leveäkin mutta onneksi kaikki hoitui eikä nilkkakaan sanonut touhusta mitään.

Koulutunnitkin se on kestänyt mukisematta. Myöskin neljä päivää ilman jalustimia meno auttoi hirveästi istunnalla ratsastamiseen ja Wallusta tuli entistä herkempi istunnalle.

Kisoja ei ole ollut eli pientä taukoa on ollut, lähinnä treenailua ja itse käynyt töissä. SM-kisatkin jätettiin väliin sillä hevonen ei ollut siinä kunnossa mihin se olisi laitettu enkä minäkään ollut siinä kunnossa sillä kesän ajan Wn kuntoa on kasvatettu ja kunnon ratoja ei olla saatu alle joten sinne meneminen olisi ollut turhaa. Nytten huomenna olisi sitten laaksolla kisat ja sunnuntaina aluemestaruus 110cm tasolla.

Viikon päästä tapahtuukin sitten jotain tosi jännää, siitä sitten lisää ensi viikolla ja parin viikon päästä olisi ypäjän kisat joissa pitäisi saada kvaalit HIHSiin.

adiôs :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti