sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ehon tallin seurakisat

Oltiin tuossa eilen Mäntsälässä, Ehon tallilla seuraestekisoissa. Aino ja Wallu hyppäsivät 70 & 80cm , 70cm superhieno rata 0-0vp ja 6 sija. sekä 80cm hieno rata sekin 0-0vp ja 3.sija. Autoin verkkailussa ja neuvoin radalla mitä pitää tehä ja sanoin että tärkeimpänä pitää pitää hieno rata eikä aikaratsastus.
Lisää voitte lukea Ainon blogista sitten ja kun sinne joskus ehkäpä ilmestyy jotain.
wallu on niiiiiiiiiiiiin söpö tässä kuvassa ;3


Valitsin mulle ja Acsulle sitten luokiksi 90cm ja 100cm. Pieni pakki päälle. Hallikausi "alkoi" ja se ei ollut ainoa syy miksi valitsin näin pienet luokat meille. Halusin saada sekä itselleni että Acsulle hyvän fiiliksen kisoista ja niin ettei aina tarvitse täysillä pistää kaikkea peliin, vaan että se kisaaminen ja hyppääminen on hauskaa ja kivaa. Acsu oli todella hermostunut sen ajan kun Wallu oli poissa, hyvä että traikku pysyi pystyssä ja kasassa.
Kun vihdoin otimme Acsun ulos ja kamat päälle oli taas työn touhu menossa. Menin aluksi kävelemään kentälle jossa sai verkata ja siellä oli myös muutama este. Yritettiin kävellä pitkillä ohjilla mutta turhaan. Acsu oli niin pingottunut ja kireä kuin viulun kieli että rentoutuminen oli hankalaa. Jos yksikin hevonen tuli liian lähelle oli singahdus eteen- tai ylöspäin varma.

Verkkailin ulkona ravit ja laukat ja jätin hypyt sisäverkkaan. En halunnut hypätä ulkona ihan vain sen takia että kuitenkin sisällä kisat niin mielummin sitten sisällä ne parit hypyt. Aika kuitenkin kului todella hitaasti, joten päätin loppujen lopuksi ottaa ulkona pari ravihyppyä pystylle joka oli noin 70-80cm, Acsu oli alusta asti todella terävä ja ravihyppyjen avulla halusin siitä terävän joten ihan pari hyppyä riitti ja sitten taas käveltiin kunnes päästiin sisälle. Sisällä ihan muutama pysty ja okseri, ja ai että kun mua katsottiin pahasti kun hyppäsin luokan 90cm ja mama nosti mulle sitten pystyn ja okserin metriin, noh ilmotin sitten vain ääneen että kun "saa olla sen 10cm yli ilmoitetun luokan korkeuden" ni johan katseet kääntyili poispäin. Eikä se muille kuulu miten minä verkkaan hevoseni.

Radalla Acsu oli ihan super, itse tein pari lähestymismokaa, mutta eivät nekään ollut pahoja. Acsulta hieno suoritus (ehkä jopa minultakin?) ja tulokseksi 0-0vp. Ei ratsastettu aikaa kun tosin tavoitteena oli kiva fiilis.

Metrissä olinkin sitten jo neljäs lähtijä joten kauheasti ei tarvinnut verkata. Edellisessä luokassa lähdin siis ihan viimoisten joukossa.
Pari laukannostoa ja yksi ravihyppy, sekä muutama hyppy laukassa niin että esteet olivat sen 105-110cm (sain vaihteeksi taas hieman oudoksuvia katseita...) ja radalle. Acsulle oli jälleen aivan super. Imu esteille oli hyvä ja  pidätteet meni loistavasti läpi. Taas itse mokasin muutaman lähestymisen mutta pohkeenavulla se onneksi korjaantui aika hyvin vaikka vähän puomit kopisi. Tästäkin radasta 0-0vp ja oltiin ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Olin ihan super onnellinen radoista vaikkakin hieman harmitti että ei ruusuketta saatu. Mutta me ei ratsastettu aikaa joten ihan odotettavissakin olin.

Seuraavaksi olisi 13.10. järvenpään aluekisat joissa ajattelin hypätä 100cm ja 110cm, mutta tuo kymppi nyt vähän mietittyy kun ei tuo pisteratsastus oikein houkettelisin mutta sitten taas joutuisin hyppäämään 90cm ja 100cm, jää siis mietintään...
iloinen parivaljakko
Tässä vielä videot kyseisistä radoista, kuvattu kännykällä joten laatu on mitä on...

90cm


100cm



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti