keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Muuttopäivä kolkuttaa

Huomenna olisi ensimmäinen muuttopäivä, hevoset vaihtavat tallia Sipooseen. Acsukin menee muutamaksi päiväksi sinne majailemaan kunnes sunnuntaina matkaamme kohti lopullista määränpäätämme eli Hollantia.

Eilen hyppäsin Wallulla pitkästä aikaa vähän isompaa, silloin tällöin kun olen sillä ratsastellut niin olen mennyt pieniä kavaletteja/esteitä jotka korkeimmillaan ovat olleet 60cm. Tosiaan varmaan viimeisen kerran tuli nyt sitten tuolla heposella hypättyä ainakin isompaa ja nostimme yhden okserin 115cm korkeudella johon me sitten jätimmekin emmekä enää hypänneet isompaa.
Alkaa tuolla herralla isommat esteet ja radat jäädä jo taakse ja turpa kohti "eläkotia" joka siis tarkoittaa paljon pikkukisoja (pikkukisoilla tarkoitan siis ettei enää 120-130cm luokkia...) ja paljon paljon ruusukkeita.
Wallu nauttii mennä kovaa ja niin täysiä kuin jaloista vain lähtee ja vahingossa voittaa kaikki vaikka tarkoituksena on ollut siisti rata kuten tähän asti on ollutkin mutta poju on vain niin nopea koivistaan.
Ilolla siis jätän poitsun, iki-nuoren ukkelin tänne suomeen voittamaan kaikki.


Tosiaan tiistaina hyppäsin Wallulla ja tein aluksi kaikenlaisia tehtäviä laukassa, kuten tulin vinosti pystylle joka oli noin 50-60cm ja sitten pystyn kautta vaihdoin suuntaa niin että pystyn ympärille muodostui kahdeksikko.
Tästä poitsu innostui ja kun esteitä nostettiin ja lisättiin niin vauhtikin alkoi kasvamaan. Sekä askeleita rupesi jäämään väleistä pois, viisaana kun ajattelin että ehkä se tällä kertaa pysyisi käsissä kolmipala-kuolaimilla. Taisin unelmoida liikaa, mutta hauskaa oli ja niinhän sen kuuluukin.
Wallu nautti ja minä myös joten tähän oli hyvä jättää viimeinen viikko, tosin vielä muutama päivä liikutettava poju kunnes vastuu siirtyy muille.


Acsun kanssa ollaan menty hieman hitaasti nyt pari päivää, erinäisten juttujen vuoksi mutta pian mekin taas pääsemme kunnolla vauhtiin ja ehkäpä joka saatamme perjantaina hypätä jos saisin vielä kuvaajankin paikalle.

Tähän postaukseen en nyt muuta kirjoittele, laittelen HIHS postausta tulemaan aika paljon myöhässä ja sekin vissiin lähinnä kuvapostausta ja sitten voisin kirjoitella matkaan valmistautumista ja muuta kivaa. Wallun ja minun viimeisestä hyppytuokiosta tulee vielä video kunhan saan ladattua videon youtubeen.

Reilu vuosi sitten kun vielä oltiin nevaksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti