tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pieni potilas

Sunnuntaina oltiin Ypäjällä kisoissa.  Ensin hieman viime viikosta.
Torstaina meillä kävi Pekka hoitamassa Acsun lihaksistoa kuntoon. Lannerangassa jumia ja takapäässä yleisesti myös. Etupää oli aika hyvässä kunnossa. Lihakset hoidettiin auki ja sitten perjantaina käppäilyä. Lauantaina kävin pojun kanssa maastossa, sen verran kun tuossa myrskyssä pystyi.


Sunnuntaina suuntasimme sitten kohti ypäjää. Luokkina 120cm ja 130cm. Radat olivat tosi kivat tykkäsin itse mutta sitten suunnitelmat menivät pahasti mönkään. Ajatuksena ei ollut ratsastaa ollenkaan aikaa vaan lähinnä puhdas rata ja hyvä fiilis. Se siitä sitten. Verkassa Acsu oli hyvän energinen mutta esteille tultaessa todella hankala. Jäin kovasti miettimään tätä verkkaa ja radalla kaikki menikin pieleen. Ensimmäiselle esteelle rysäytettiin päin, tai no onneksi ei edes pahasti toin vain todella todella lähelle estettä ja etujaloille puomi.
Loppurata meni ihan ok, Acsun omia puomeja sen jälkeen tulikin 3. Sarjat tsempattiin hyvin, tällä kertaa ei puomeja sarjoilta mutta silti nekin kävivät todella ahtaiksi.
Radan lopputulos, 4 puomia, eteenpäinpyrkimys hyvä mutta hypyt ei. Jäi sellainen fiilis että pojulla ei mitään mielenkiintoa hypätä.


No sitten heppa hetkeksi traikkuun ja odoteltiin 130cm luokan alkua. Tiesin jo etukäteen että tulen keskeyttämään radan, todella varmasti. Ratapiirros oli ihan kiva, kolmoissarja ei. Ei olla Acsun kanssa oiken sellaisia harjoiteltu ja tiesin että sekin tulisi käymään todella todella ahtaaksi.
No menin verkkaamaan ja siellä kaikki räjähti käsiin. Sileällä Acsu oli jälleen todella hyvä ratsastaa, kevyt ja eteenpäin liikkuva. Esteillä täysin erilainen. Hyvässä laukassa kohti esteitä ja kaksi askelta ennen todella varma hevonen puuttui salamanräpäyksessä epävarmaksi ja jäi jäkittämään. Yli kuitenkin mentiin mutta hypyt olivat sitten sen mukaiset. Muutama pienempi hyppy samantien ja sama kuvio toistui. Vähän huonolla fiiliksellä radalle..

Nostin laukan ja taas, todella hyvä ratsastaa. Ensimmäinen este hyvä laukka ja hyppy mutta takajalat vetäisit puomin mukaan, sen jälkeen pojusta jälleen todella epävarma ja lähestymiset mönkään 2 sekä 3 esteelle. Tässä vaiheessa Acsun laukka alkoi tuntua jo todella hankalalta säätää. Sarjalle sisään hieman läheltä ja B osan jälkeen keskeytys. Samantien kun laskeuduimme sarjalta tunsin että nyt ei kaikki ole kunnossa. Acsun laukka muuttui todella radikaalisti. Samantien siirsin raviin ja heppa olikin melkein kolmijalkanen. Ulkona tutkin jalat mutta mitään ei näkynyt taikka tuntunut.

Yritin miettiä kaikki läpi mutta mikään ei kuulostanut tarpeeksi järkevältä. Kävelytin jonkun aikaa pihalla ja sitten lähdimme kotiin. Kotona jälleen tutkin jalat mutta ei mitään. Viileät ja normaalit kuten aina, selkäkin päällisin puolin ok.

pieni potilas, uusi villalloimi päällä
Seuraavana päivänä sama tutkimus, mutta ei mitään. Varasimme ensi viikon perjantaille klinikkakäynnin, tai no Suomeen tulee saksasta todella osaava eläinlääkäri joka sitten toivon mukaan löytäisi syyn.
Siihen asti Acsu-poju on sairaslomalla. Käyn vain kävelemässä maasta käsin pojan kanssa päivittäin siihen asti.
Kun katsoimme videoita tarkemmin, 130cm radan alussa alkaa huomata kuinka oikea etujalka ei toimi kuten pitäisi. Liikerata on erilainen, mutta tämä ei selkään tuntunut samalla lailla kuten näkyy videosta. Video tullaan näyttämään eläinlääkärille sitten parin viikon päästä myös. Toivotaan nyt ettei mitään vakavampaa löytyisi mutta joku syy kuitenkin. Luulen että tämä saattaa johtua samoista syistä kun välillä Acsu saattaa kompuroida omiin etujalkoihinsa, mutta vain harvoin. Jos näillä olisi joku yhteinen juttu?




Kävin myös viime viikolla keskiviikkona ja torstaina liikuttamassa Wallun. Voi tuitui papparaista kun se on niin höpsö. Molempina päivinä maastossa. Keskiviikkona ratsastin myös maneesissa mutta suurin liikutus tapahtui pelloilla. Pieni laukkaratsu pääsi vähän irroittelemaan.

Wallu sai korvahierontaa samalla, kävimme noin 2 tunnin maastolenkillä. Papparainen myös sijottui molemmissa luokissa lauantaina Ypäjällä. Hieno pappa <3 p="">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti