tiistai 27. joulukuuta 2011

kauan kaivattu varustepostaus osa 1. perustarvikkeet

Noniin, tässä on yksi osa varustepostauksista. SIllä meillä noita varusteita riittää ja kaikkia en yhtenä päivänä saa kuvattua. Ensimmäisessä osassa on perustarvikkeet hevoselle.

Ensimmäiseksi teille esiintyy meidän perushuovat;
Musta huopa on Tattinin ja todella ihana. Idän Ratsusta joskus ostettu, kesällä todella kiva kun on tosi hengittävä ja ihanasti muotoutuu hevosen selkään.
Seuraavana on punainen Hööksistä ostettu, merkkiä en muista mutta tuotakin on käytetty kisoissa usein. Itseasiassa nämä kolme olivat viime kaudella minun kisahuopani + yksi pinkki joka on seuraavassa kuvassa.

Sininen on myös todella ihana. Showmasterin ja se on tosi mukava kun se noursee sään kohdalta ylöspäin jolloin tulee tilaa herran isolle säälle.
Ekana siis tämä yksi meidän kisahuovistamme on pinkki merkkiä en muista myöskään ulkoa mutta todella mukavan tuntuinen ja myös korotettu säkäkohta.
Seuraava on tuollainen perus sininen kaksipuoleinen. Tämän ostin joskus Tarjoustalosta koska ei ollut puhtaita huopia ja en jaksanut raahat kotiin pestäväksi joten ostin tämän hetkellisesti. Oli kyllä mukavan paksu ja kivan tuntuinen.
Kolmantena löytyy Tattinin yleishuopa joka on joskus kauan aikaa sitten ostettu ylläpitohevoselleni. En oikein tykkää tästä sillä saumat kääntävät huopaa sisäänpäin ja sitten sään kohdalla se painautuu alaspäin, harvoin siis käytän tätä.
Viimeisenä on varmaan ensimmäinen huopa minkä olen koskaan ostanut. Eli perus Horze flättärihuopa. Todella kiva tuollainen perus, ainoa vain että on kovin ohut joten miinuksia siitä.
Kuvauksien ulkopuolelle jäi valkoinen kisahuopa joka on uusi ja ainakin yksi Hansbon ruskea-pinkki huopa joka on myös käyttämätön. On tuolla autotallissa myös lisää nuita huopia saas nährä eksynkö joku päivä sinne kuvailemaan.

Seuraavaksi, tärkein osa ratsastuksessa on tietenkin hyvä satula. Meillä on aina ollut ongelmia satulan löydössä tuplaweelle. Hänellä kun on niiin kamalan korkea säkä, kapeat lavat ja silloin kun ostettiin niin vielä lihakseton ja laiha. Ollaan kerran nyt vaihdettu satulaa, ensin meillä oli Mustang Europe jumping jotain :D Se oli hyvä kunnes säkä osui satulaan ja alkoi viime kesäinen satula rumba. Sovitimme ainaki pari sataa satulaa, no melkein ainakin. Oli välissä vaikka mimmosta läpyskää mutta ei niin ei.

Menimme Hippodomeen ja siellä selkään sovitettiin Kieffer Donau satula, pum, kokeilin sitä ja mielestäni istuin todella takana ja satula ei ollut tasapainossa. Heidän mielestään se oli täydellinen. (Anteeksi nyt pieni purkaus..)
Fysiksemme katsoi tämän satulan ja oli samaa mieltä kuin minä, ei hyvä. Veimme satulan takaisin ja sitten aloin itse haeskella satuloita sovitettavaksi kunnes mielestäni löytyi kolme hyvää vaihtoehtoa joita sitten fysiksemme tuli katsomaan.

Sieltä sitten yksi jäi matkaamme ja joka päivä tarkistan että satula istuu oikein. Satulan ja hevosen välissä käytän ohutta geeliä joka nostaa satulaa hieman vielä varmistukseksi ettei se osu säkään. Tällä hetkellä meillä on siis Kent & Masters Jump. Todella kiva ja ihanan pehmeä itselleni.

Kuvassa ekana vasemmalta on kaikista rakkain ostamani tuote (melkein..) eli geelikarvaromaani. Ostin sen Idän Ratsusta ja se on ollut korvaamaton minulle. Ensimmäisen satulan kanssa käytin tuota. Ja ilman satulaa ratsastaessa tuota on kiva käyttää.

Ylhäällä perus mattes jota meidän piti käyttää ekan satulan kanssa, mutta ei sopinut Wlle ollenkaan.

Keskellä on tuollainen joka ratsastuskoulussa oleva geeli mikä lie. Mutta liian lyhyt Wn selkään joten not guuuud.  Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä joka päiväisessä käytössä oleva geeli. Sään kohdalta olen leikannut palan pois ettei se paina säkää ja antaa näin ollen enemmän tilaa. Yleensä tuota käytetään huovan ja hevosen välissä liukuesteenä mutta minä käytän satulan ja huovan välissä.

Kuvassa on puinen laatikko jonka rakensin isäni kanssa.
Laatikossa on kaikkea, on hanskoja sukkia, juoksutusvyötä, mattesiin palasia, pyyhkeitä, heinäverkkoja, lampaankarvajudeleita ja vaikka mitä.

Todella tilava vaikka se onkin pieni.








Seuraavaksi suitset. Käytän lähes joka päivä perussuitsia. Kolmipalakuolain ja kumiohjat. Mutta minulla on  myös toiset suitset jotka ovat meksikolaiset + pussi täynnä suitsien osia ja lähes 20 otsapantaa mutta ne tulevat eri osioon.


Tässä tämän kertainen varustepostaus, myöhemmin lisää ja eritarvikkeita. 

Adios amigos !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti