torstai 5. toukokuuta 2011

tuomio ymsyms

Jeppis jäänyt taas vähän päivittelyt vähäsiksi. Mutta tosiaan oltiin tiistaina klinikalla. Aluksi selkiin ja jalkoihin erikoistunut lääkäri katsoi selän ja jalat läpi. Jonka jälkeen otettiin taivutukset ja juoksutettiin ympyrällä. Puhdasta näytti.
Etujalka oli aamulla turvonnut joten katsoivat sen samalla. Epäilivät että hankkarille olisi käynyt jotain joten tutkivat sen myös. Jaloissa ei onneksi ollut mitään ja etujalankin oli vain kolhaissut johonkin.
Jätimme poitsun sinne siksi aikaa kun minä olin koulussa ja muut töissä. Kun mentiin hakemaan poitsua sieltä niin samalla he kertoivat ja näyttivät röntgen ja ultrakuvia.
Järkytyin aika pahasti, sillä sieltä löytyi vanha säkämurtuma (säänmurtuma??) joka on siis tapahtunut ennen kuin tuli suomeen, juuri sillä ajalla mistä meillä ei ole tietoa juuri se puoli vuotta.

Nohnoh, kuva oli aika shookeeraava sillä toinen luu nojasi toiseen ja luiden päältä oli "murtunut" osa niin sanotusti "ripoteltu" sinne luiden väliin ja päälle sellaiseksi kasaksi. Poika parka, on varmasti ollut kipuja. ;(

Noh, se ei ollut ainoa. Lanteen kohdalla oli sitten pari jännää luuta menneet osittain "päällekkäin" ja sitten vielä kylkiluiden väliin(?) oli kasvanut tai tullut jotain yliluuta kasvanut jotenkin. Oikeita nimiä en muista mutta kuitenkin, taisi tämä kisakausi jäädä väliin tällä hevosella.
Mutta lääkärit olivat todella positiivisia ja fysioterapeutilla on jo hyviä jumppaohjeita ja muita kuntoutusideoita. Ja fysioterapeutti lupasi maanantaina tulla kotikäynnille tallille.
Lääkärit myös sanoivat että jos se on kerran saatu jo kuntoon (viime kesänä) niin kyllä se varmasti saadaan uudestaan kuntoon. Lihaksisto pitää vain olla todella hyvässä kunnossa jotta herra pysyisi paremmin kunnossa.
Nyt sitten pitää vain varovasti liikutella, elikkäs ohjeet aluksi oli että 2 viikkoa pelkkää maasta käsin kävelyä ja sitten varovasti ravia jos ei onnu ja sitten laukkaa. Kisoja tuskin tänä vuonna päästään menemään yhdessä mutta katsotaan ensi vuotta sitten.

1 kommentti:

  1. voih harmi! teitä olisi ollut kiva seurata kisaradoilla! paranemisia!

    VastaaPoista