keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

hieeeeno polle, pikapäivitys kun koulu kutsuuu..

Lauantai - sunnuntai meni kevyesti ratsastelleen. Sunnuntaina tehtiin enemmänkin laukkaharjoituksie, meillä oli nääs koko maneesi käytössä niin mentiin lujaa ja sitten hiljaa hiipien. Eli kokeilin vähän miten hyvin saan pojun kiinni ja sitten nopeita käännöksiä hankalissa paikoissa laukanvaihtoja. Paljon voltteja ja taas nopeita käännöksiä. Kuvittelin maneesiin esteradan jota me "mentiin" ja sitten aina "esteen" päällä vaihdettiin laukka ja yritin sisäistää että esterata menossa joten harjoittelimme takaisin tulemista ja rytmissä pysymistä. Eli kuitenkin melko rankkaa mutta teimme tätä ja muita harjoituksia reilu puoli tuntia joten ei menty kauhean kauaa loppujen lopuksi.
Maanantaina vähän jatkoimme samaa treeniä mutta otin enemmän ravityöskentelyä. Vähän laiskahko oli ollut sunnuntaina (ei ollut sporria..) joten maanantaina sitten laitoin ne ja sujui paremmin. Pojulle tuli jopa hiki.

Tiistaina meillä taas oli estetunti. Tulimme aluksi taas ravihyppyjä. Hyppäsimme esteen vinoon mutta ratsastimme suoraan, tajusittekos? Eli tätä täytyy treenata ettei kisoissa sitten hevonen ällisty jos este ei olekkaan suorana edessä vaan sitä lähestytään toisesta reunasta.

Tultiin parin esteen välistä portille joten hallinta piti olla kunnossa. Walpero hyppäsi hyvin ja tuntui tosi hyvälle.

Sitten tultiin erilaisia ratoja ja välissä pientä tuntumaratsastusta eli monta pääty-ympyrää peräkkäin. Sitten taas tilanteen rauhoittuminen ja pari rataa uudestaan.
Lopulta rata oli siinä reilu 115cm korkea. Poju oli hikinen ja tyytyväinen mutta ilma oli kyllä ollut hieman ressaava poitsulle sillä välillä sai tehdä töitä että pysyin siellä selässä sillä tuli semmosia loikkia joka eri suuntaan, esteen edessä tai jälkeen sillä puut hakkasivat maneesin kattoon ja lunta tippui ja vaikka mitä muuta.
Kuvassa olevissa esteiden alapuolella oli portit eli ne on jo viety pois. Eli kolmesta pystystä puuttuu portti alapuolelta.

Tänään sitten taaaaaaaaaaas heppakauppaan vähän ostelemaan tavaroihin uusia osia jajajaja mitäs muuta. No niistä vaikka illalla uusi postaus.

1 kommentti:

  1. Kirjoitat hyvin, olin oikein hämmästynyt. Todella mukava lukea kuulumisiasi, Vallusta ja ratsastamisestasi.
    Emma-mummi

    VastaaPoista