sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

tälläst perus tylsää

Walpero pääsi torstaina maneesiin vähän riekkumaan. Eli piti aluksi vain talutella sitä siellä mutta kun oli aivan tyhjä maneesi niin päästinpä sen sitten siellä irti. W hyökkäsi heti turpa kohti maata ja alkoi piehtaroida kovaa vauhtia. Ai että mun silmä lepäs siinä kun villaloimeen tarttui ihanan puhdas maneesin pohja. No onneksi poju vähän riekkui, eli teki hienoja raviväistö liikkeitä ja pukkisarjoja ja laukanvaihteluita itsekseen niin loimikin siinä samalla hieman puhdistui. 
Yritin pariin otteeseen saada sitä kiinni muta monoahan sieltä lens, lopulta poika alistui kohtaloonsa ja tuli luokse. Käveltiin hetki ja vein sen sitten karsinaan mussuttamaan heiniä.

Perjantai ja lauantai meni kevyemmissä tunnelmissa. Mutta tänään ajattelin vetää ihan kunnon treenillä.
Laitoin jopa korvahupun hepolle päähän ihan vain että saatais katu-uskottavuutta (tai ett kaikki vaa naurais meille ;d)..

Kuitenkin tein aluksi todella paljon käynnissä töitä. Ensin alkukäynnit, niihin meni noin 10 minuuttia. Sen jälkeen aloin tekemään paljon väistöjä ja taivuttelua. Pohkeenväistöä loivasti sekä jyrkemmin ja avoja ja paljon ympyröitä.

Ravissa otettiin pari kierrosta vähän pidemmällä ohjalla ja sitten paljon suunnanvaihtoja ja kolmikaarisia ja pohkeenväistöä. Poju tuli todella hyväksi, kylläkin vähän etupainoinen mutta väheni koko ajan.
Muutama kierros laukkaa kevyessä istunnassa molempini suuntiin.

Hetki käyntiä ja sitten aloitettiin kunnon työt. Otettiin ravissa todella todella paljon pohkeenväistöä ja avoa, niin että poika joutui vähän miettimään jalkojaan.

 Muutama ympyrä sinne tänne ja vauhti muuttui astetta isommaksi.

Laukassa teimme lihaksia kasvattavia tehtäviä. Eli paljon laukannostoja. Yhden kierroksen aikana saatoimme tehdä noin 20 nostoa.
Askel pari laukkaa ja sitten seis. Eli teimme myös siirtymisiä ja Walpero oli kuunteli todella hyvin.

Sitten maneesin alettiin kasata esteitä ja W alkoi kuumua eikä meinannut millään pysyä nahoissaan jote päätin lopettaa siihen ja mennä kävelemään maastoon loppukäynnit.


Huomenna on jälleen kiireinen päivä mutta koulu saa väistää heposten tieltä.

Pesin tänään myös meidän ihkut suojat ja eilen pesin toiset ihkut suojat.

Tuli kyllä puhtaat.

Nyt parina iltana Walpero on saanut Bemer hoitoa, ollaan saatu lainaksi hetkeksi tuo kone ja on ollut ahkerassa käytössä meillä nyt. 


Kyllä poju nauttii.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti