sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

löööördaag

Joops eli eilen tosiaan oltiin kisoissa. Mutkia oli matkassa vähän turhankin stressaavasti muttamutta tarina alkaa. Varoitus pitkästä tekstistä. Lopussa videot.

Perjantaina illalla menin liikuttamaan rakkaan hevoseni Wn..
Ratsastuksessa oli vähän pipipää, ei suostunut menemään kavaletin lähelle joka oli nurkassa vaan sitä päin piti hyppii ja pomppii karkuun ja tehä ihmeellisiä ninjapotkuja. Noh, lopetin sitten siihen että sain sen edes vähän rentoutumaan ja ravin ok.

Talliin mennessä katsoin ukkelin jalkoihin kun jotenkin tuli hassu fiilis. Noh Toinen takakenkä näytti toodella oudolta, siis suoraan sanottuna kenkä näytti hävinneen mutta silti se oli kaviossa kiinni.

Karsinaan päästyämme otin suitse ja muut kamat pois ja aloin tutkailemaan oikeaa takajalkaa hieman lähemmin.

Kenkä oli puoliksi irti, ja tosi hyvin vääntynyt. Hain sitten semmoiset kivat pihdit jotka omistan ja yritin saada nauloja pois niin että kenkä irtoaisi mutta ei niin ei sitten. Katsoin miten poju käyttäytyy kengän kanssa, hieman varoi mutta muuten ok seisoi.
Sitten alkoi kengittäjän metsästys. Ei ollut hirveesti vaihtoehtoja kun oli perjantai-ilta ja lauantai aamulla piti lähteä kisoihin. Onneksi sain sitten yhden tutun kiinni ja lauantai aamulla poikkeaisimme heidän kautta.

Ilta pelastettu ja kisat. Jotenkin meille aina sattuu ja tapahtuu ennen kisoja.
Lauantai-aamu...

Piti sitten kiireen vilkkaa tallille ja kaikki valmiiksi, piti etsiä hyvät suojat ja uusi huopa laittaa satulan mukaan ja kaikki autoon.
Traikkukin piti kaivaa ulos lumikinoksesta, olin perjantaina kaivanut puolet mutta loppuosa jäi kun se oli jäässä ja en saanut sitä kaivettua.

Heppa kyytiin ja nokka kohti Ehon tallia, pienen mutkan kautta. Pysähdyttiin sitten kengitys tauolle ja sieltä sitten ripeästi kisoihin.
Kisoissa meillä oli hyvin aikaa. Hevonen oli ulkona kopista ja kävelemässä back on track-selässä ja minä kävelin rataa ja ensimmäistä kertaa elämässäni söin ennen kisoja, oli vähän nälkä.

Noh, mitä nyt Ehon radoista voi sanoa, mielenkiintosia kuten aina. Pieni ravailu ulkona, oli semmoisessa kunnossa että ihan laukkaa ei viitsinyt sitten nostaa taikka mennä enempiä raveja.

Enemmänkin käynnissä taivuttelua ja pysähdyksiä.

Verkkaan päästyämme otin paljon ravia. Taivuttelin hyvin ja yritin saada pohkeenympärille. Vähän laukkaa ja muutama pikku este ensin. Hetki käyntiä ja sitten muutama hyppy okserille ja muutama hyppy pystylle ja vähän ravia ja laukkaa ja oman vuoron odottelua.

Radalla W olikin sitten todella hyvä. Perusradan vikalla esteelle eli numero 8, olin aivan täpinöissäni että pääsimme uusintaan sillä Wn kanssa niin ei ole hirveästi käynyt. Uusinta meni hyvin mutta uusinnan sarjalle toin hevosen huonosti joten este putosi ja neljä virhepistettä. Mutta olin todella tyytyväinen rataan.

Sitten hevonen hetkeksi ulos kävelemään, kunnes verkkaan pääsi uudestaan. Olin jo todella alkupäässä lähdössä joten piti vähän verkata ennen radan kävelyä.
Vähän ravia ja laukkaa ja pieni pysty pari kertaa, sitten heppa kävelemään ja minä radalle tutkailemaan.

Takas verkkaan tultuamme otin muutaman isomman pystyn  ja muutaman okserin ja käyntiä. Radalla W hieman kuumui enemmän ja oli vaikeampi saada pidätteitä läpi.
Toin muutamalle esteelle todella huonon tien kautta ja kolmosesteellä (?) mustavalkoinen este kumminkin, niin siinä kostautui ja hyppy oli vähän mitä oli mutta tästä otimme opiksi.
Muuten kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen Walluun, se hyppää nykyään paljon paremmin kuin vuosi sitten ja kuuntelee paremmin ja kaikki on paremmin.

Kannattaa katsoa nuo videot youtubesta niin näkyvät isompina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti