keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

hoplaa

Eilen oli estetunti ja se meni oikein buenosti.
Tehtiin aluksi molempiin suuntiin ympyrällä töitä, yhdessä kohtaa oli pienen pieni pysty/ kavaletti joka sitten ylitettiin ja välillä vaihdettiin suuntaa.

Tämän työskentelyn jälkeen vaihdoimme tehtävää. Keskellä maneesia oli jumppasarja jota tultiin sitten ravissa sisään ja ensin oli pysty - askel - ristikko - 2 askelta - okseri - askel - portti

Okseria ja ristikkoa nostettiin pikkuhiljaa ja koko ajan tultiin samaa tehtävää. Tosin joko oikealta tai vasemmalta mutta muuten samaa ja koko ajan hevosen täytyi olla aivan suorana ja hypätä suoraan.
Lopulta okseri oli siinä reilu 115cm ja melkoisen leveä.
Tehtävää oli myös muunneltu pikkuhiljaa niin että välit olivat hieman ahtaammat kuin normaalisti. Näin saatiin Walpero nostamaan kinttujaan tarkemmin sanottuna koukistamaan enemmän polviaan. Sitten opeteltiin hieman ns. uutta tyyliä. Eli esteen päällä mun pitää olla enemmän eteenpäin mutta silti lähellä penkkiä ja kädet alempana kaulan/ niskan sivuilla mutta irti hevosesta. Vaikea selittää mutta kuitenkin.
Hypyt onnistui hyvin ja sitten R sanoi että jos jalka heilahtaa taakse niin sitten on nokillaan maassa mutta pitää tuntua siltä että tyyliin kaatuisi sinne maahan kun tätä myötäystä tekee. Kuitenkin niin että ohjat ei roiku tai tule mitään sukellushyökkäystä eiei..

Tänään mentiin gramaaneilla aamutuimaan. Ensin käytiin pieni maastolenkki jonka jälkeen mentiin maneesiin kiertelemään esteiden ympärillä kera gramaanit tosiaan. Paljon avoa pitkillä sivuilla ja sitten lyhyillä sivuilla pääty-ympyröitä ravissa.
Sitten vähän askeleen pidennystä ja tämä onnistui todella todella hyvin. Otettiin paljon laukannostoja ympyrällä, noin 4-6 nostoa per ympyrä molempiin suuntiin.
Otin sitten vielä gramaanit poies ja laukkaa molempiin suuntiin vähän keräillen kasaan ja loppuravit. Poju venytti loppuraveissa hyvin alaspäin ja kulki todella hyvässä "muotissa" kuitenkin. Mitenköhän sen nyt selittäisi? No juuu kuitenkin oli todella hyvän tuntuinen ja sitten vielä loppukäynnit peltojen luo ja takaisin.
Vähän tylsä postaus ilman kuvia mutta niitä tulee huomenissa suunnilleen.

Vähän kiirettä on pitänyt koko viikon ajan kun on koulu, työ, mun oikee elämä ja muut niin aika ei koko aikaa riitä koneella käymiseen. (onhan mulla kännykässä netti mutta sillä ei pysty kirjoittaa bloggeriin kun en oikein handlaa sitä hommaa) mutta pyrin tulla mahollisimman usein päivittelemään.

Adiôs!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti