maanantai 23. huhtikuuta 2012

Nina Fagerströmin valmennus 18.-19.4.

Noniin kauan odotettu Ninan valmennus oli viime viikolla keskiviikkona ja torstaina.

Aikataulut ja ryhmät muuttuivat useaan otteeseen ja piti koko ajan tarkasyella että pysyn kärryillä monelta minun valmennukseni on.

Aluksi meidän ryhmässä piti olla kolme ratsukkoa mutta loppujen lopuksi meitä olikin neljä.
Sinänsä harmitti että oli sen verran paljon mutta kyllä se sitten sujui joten kuten.


Ekana päivänä tehtiin paljon puomityöskentelyä. Tulimme käynnissä niin että puomit oli aseteltu tälläiseen  _|  asentoon. Tulimme hyvässä käynnissä possujonossa ja hevonen piti saada taivutettua kulmassa ja jatkaa suoraan.

Välillä tehtävä onnistui välillä ei, mutta tässä tuli taas se ongelma kun joutui koko ajan hidastamaan että ei oltaisiin seuraavan hevosen persuksissa.


Tehtiin myös kavaleteilla erilaisia harjoituksia.

Tein teille hienon piirrustuksen paintilla sillä kuvamateriaalia ei ole ekalta päivältä ja unohdin ottaa kuvaa "radasta".
Tulimme tuollaista tehtävää melko lopputunnista. Laukkaa piti saada lyhennettyä sinisten puomien välillä ja sitten heti puomien jälkeen piti saada eteenpäin kavalettien takia. Kavalettien jälkeen tehtiin voltti jotta hevonen saataisiin nätimmin ja paremmin hallintaan. 

Seuraavaksi molemmille pitkälle sivuille oli aseteltu kahdet puomit noin 17,5m toisistaan. Siihen piti saada 4-5 askelta ja tämä tuotti meille ongelmia. Walperolla oli todella paljon energiaa kun ei ollut viikkoon liikkunut lähes ollenkaan (.. meillä oli kenkä irti ja varottiin kaviota kulumasta liikaa) joten energiaa oli kerääntynyt. 

Siinä sitten sähläsimme lähes koko tunnin. Yritin saada pidennettyä ja lyhennettyä laukkaa kuten pyydettiin mutta se meni lähes koko tunnin sähellykseksi. 


Torstaina mentiin vähän aikaisemmin alkuverkkaamaan sillä edellispäivän verkka meni lyhkäiseksi.

Tein paljon laukassa töitä ja vaihdoin kuolaimet Apple Mouthista normikolmipalaan. Käytän siis nykyään Apple Mouthia vain kouluratsastuksessa.

Torstaina meni jo vähän paremmin vaikkakin yleisöpääty oli todellinen kauhupaikka jonne ei voitu mennä.


Tämän takia jo osa suorituksista meni päin prinkkalaa.

Tehtävistä en sen enempää ala selittelemään sillä tässä on kuvamateriaalia. Kiitokset ihanalle kuvaajalle Emilia ja henkinen tuki Charlotta <3 ;D

video tulee kunhan se on ladannut youtubeen ja kuvista kiitokset Jepelle :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti