keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

tylsää joten kirjoitanpa teille

Uni ei maita eikä ole tekemistä joten kirjoitanpa nyt sitten vaikka tänne.

Tänään ( tiistaina) oli puomipäivä. Eli kannoin maneesiin ison kasan puomeja, mitä harvoin teen laiska kun olen. Mutta nyt halusin tehdä puomitehtäviä ja tämänpä takia oli kannettava maapuomit paikoilleen.
Ensiksi laitoin kolme ravipuomia joiden väli oli noin 1,20m niiden lisäksi oli vielä neljä puomia jotka olivat pitkin poikin maneesia. Eli suorassa linjassa kaksi joiden väli oli 20 metriä ja kaksi muuta puomia jotka tekivät kaarevan linjan. Kuvasta näette paremmin.
Tehtiin aluksi käynnissä todella paljon töitä, taivuttelin ja väistöjä. Ympyrällä niin että takapääei mennyt ulko- eika sisäpuolella vaan kahdella uralla, eli takajalat seurasivat etujalkoja. Tultiin myös muutaman kerran puomeja käynnissä.
Siirryimme sitten raviosioon ja siinä hain melko matalaa muotoa. Välillä jäi painamaan ohjalle mutta pikkuhiljaa alkoi rentoutua paremmin ja paremmin. Ravissa puomeja ja käännöksiä. Kuunteli ihan ok.

Ravin jälkeen kävelin hetkisen ja W venytti todella alas ja käveli pitkää ja rauhallista käyntiä. Kaulaan oli jo ilmestynyt pieniä hikikohtia.
Laukassa teimme sitten seuraavat 15 minuuttia töitä. Ensimmäiseksi tulimme suoraa linjaa niin että katsoimme millä laukka-askelmäärällä pääsemme hyvin yli. Se määrä oli 6, lähdimme siitä sitten pidentämään ja lyhentämään ja askeleet vaihtelivat 5-9 välillä. Molempiin suuntiin ja kuunteli hyvin. Otin mukaan sitten kaarevalla linjalla olevat puomit ja tein kahdeksikkoa näiden neljän puomin avulla. Välillä saatoin mennä suoraan tai sitten vain kaarevalinja. Eli vaihdoin tehtävää koko ajan ja otin mukaan siirtymisiä. Siirtymisten jälkeen Walpero haki ylemmäs ja tuli todella kevyeksi edestä ja kuunteli todella tarkasti pohjetta. Teimme todella tiukkoja käännöksiä ja ratsastin puomeja vinosta tai suoraan. Teimme laukanvaihtoja aina puomien päällä ja keskellä.

Loppuun vielä loppuravit pitkin ohjin niin että W pääsi venyttämään itsensä todella alas.

Päivän päätteeksi pesin vielä suurimman osan meidän nahkavarusteista. Koulusuitset, panssari, satulan, jalustinhihnat jaja olikohan muuta? Vaihdoin myös jalustimiin mustat kumit ja huomenna pitäisi hakea pienempi kuolain. Järjestelin myös meidän kaappia hieman jotta sinne mahtuisi tavarat paremmin, siltikin tuntuu että tavarat lisääntyvät koko ajan.

Lopussa vielä kuvia hieman Ypäjältä.




Kisatavarat hienosti järjestyksessä, kisakaappi kun vielä puuttuu niin kaikki tavarat aivan levällään pitkin käytävää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti