sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

ypäjää.. piiiiiiiiiitkä postaus

Päivitellääs nyt nopsaa vielä sunnuntain puolelle tästä viikonlopusta.

Eli tosiaan oltiin ypäjällä, mentiin jo perjantaiksi jotta ei matkaväsymys paina pojan hermoja.
Aikaisemmassa postauksessa keroinkin että perjantai illalla olimme kävelemässä.
Teki itselleni myös tosi hyvää nollata vähän hermoja ja vain kävellä vailla päämäärää.

Lauantai aamulla herätys taas jälleen kerran 6.30 ja pojalle heinät ja kaurat nassun eteen. Kävin näyttämässä rokotustodistukset samalla kun herra söi.
Vähän järjestelin meidän tavaroita ja kävin syömässä. Oma luokkani alkoi vasta 11.15 muistaakseni ja meinasin ensin mennä nukkumaan mutta päätinkin sitten mennä katsomaan alueluokkia Haimi-halliin.

Siellä hetken istuttuani siirryin Opistohalliin nuorten luokkia katsomaan ja radan kävelyn jälkeen menin harjailemaan ja laittamaan pojua kuntoon.
Käveltiin todella hyvät alkukäynnit, taas jälleen kerran pitkin ypäjän mutavellimaastoja mutta tällä kertaa istuin hevosen selässä.
Kun vihdoin päästiin verkkahalliin aloitin todella kevyesti.  Ravailin paljon ja varoin paria hevosta jotka tykkäs vähän pukitella ja hyppiä pystyyn ja potkia päin.

Yhtäkkiä Walperolla napsahti ja se alkoi säpsyillä joka suuntaan ja hyppiä ja loikkia ja ryntäillä kaikkialle.
Otettiin sopivasti hyppyjä ja sitten meidän vuoro olikin jo mennä radalle.
Tässä vaiheessa mua alkoi todella paljon jännittää, mutta kun päästiin halliin sisään katosi se tunne samointien ja mun keskittyminen alkoi.
Saatiin lähtölupa ja nostin laukan, en saanut aluksi rullaamaan joten ympyrä ja kevensin istuntaa vähän jotta saatais toden teolla moottori käyntiin.


Lähettiin sitten meidän ensimmäisen 120cm radan ensimmäiselle esteelle ja kaikki sujui hyvin kunnes nelosesteeltä vitosesteelle en saanut askelia kunnolla jolloin puomi putos ja siitäkös Walpero suuttui. Pukitti ja potkas mutta jatkettiin samalla matkaa eteenpäin.

Viimeinen este tuli myös alas mutta toin sen verran huonosti esteelle että syystäkin putosi. Loppujen lopuksi olin tyytyväinen rataan ja poikaan ehkä inauksen verran hiljempaa oltaisiin voitu mennä (.. meillä oli perusradan nopein aika. :D)

Taas noin 15--20 min kävelyä, lähdettiin kävelemään Haimi-hallin suuntaan ja loppumatkasta mulla puhelin pärähti soimaan ja kerrottiin että 110cm luokan radan kävely on vielä menossa. Joten ravattiin Haimi-halliin tai no sen vierellä ja annoin hepan äiskälle ja juoksin kävelemään rataa. Alunperin mun ei pitänyt keretä radan kävelyyn mutta luokka oli myöhässä.

Rata oli lyhyt, 9 estettä ja arvostelu A.2.0 eli aikaratsastusta.
Päätin sitten vetää vähän riskillä ja mennä lujaa, sen verta kun uskallettiin ettei nyt ihan vedetä puomeja mukaan.

Tosiaan olin lähtijä numero 109, luokassa oli osallistujia 112              (alunperin 115 mutta muutama jäi pois.) Joten meillä oli parin tuntia aikaa ennen kuin mun pitäisi mennä edes harjailemaan.
Ponsku oli karsinassa syömässä päiväkauroja ja heiniä ja minä auttelin tuttuja ja katsoin ratoja.
Luokasta kyllä huomasi että oli alueluokka sillä lähtijöitä oli aivan järkyttävä määrä, tuloksetkin on jaettu kahteen osaan suuren määrän vuoksi vaikka paikan päällä kaikki oli yhdessä osassa.
Kun sitten vihdoin ja viimein menin laittamaan heppaa kuntoon, ajattelin että mulla menee siinä aikaa mutta jouduinkin kävelemään hevosen kanssa tunnin ennen kuin pääsin maneesiin verkkaan.
Kerättiin kamat autoon ja luovutettiin karsina ja loppujen lopuksi kun pääsin verkkaamaan meinasi hermot mennä.
Ei ihmiset osaa katsoa minne ratsastaa ja miten päin ja miten käyttäydytään ja että niitä esteitä ei OMITA itselleen...

Rata meni itsessään hyvin. Ei ehkä niin "nättiä" ja siistiä ratsastusta kuin yleensä mutta lujaa mentiin ja näin ollen sijoituttiin sijalle 13.!
Niistä 112 muusta ratsukosta ja siinä luokassa 28 sijoittui. Saatiin siis vihreä ruusuke ja rahapalkinto.

Ypäjä kisat ovat tähän asti menneet hyvin, ruusuke aina kotiin ja hyvä mieli.

Seuraava postaus koskeekin Nina Fagerströmin valmennusta kera tokan päivän videoiden ja kuvien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti