tiistai 16. lokakuuta 2012

kehu sitä

Keskiviikkona olin kouluvalmennuksessa ja W oli todella vahva mutta välillä jopa ihan mukava. Teimme pitkillä sivuilla avoa tai sulkua ja kulmat piti tehdä hienosti ja sitten pitkät sivut laukassa taivuttaen sisälle ja kulmat ravissa tai laukassa se vaihteli tehtävän mukaan.

Torstaina Wllä vain käveltiin ilman satulaa maneesissa loimen kanssa. Ohjat pitkinä kävelimme noin reilu puolisen tuntia ympäri ja kirtelimme esteitä jolloin sain vähän taivuteltua samalla.
uusi sponssitakki ;)

Perjantaina menin maneesissa illalla koulutuuppausta ja W oli aivan SUPER ! Todella kevyt ja pohkeella eteenpäin hellästi ratsastettava ja aivan täydellinen. Kehuinkin koko ajan poitsua koska W oli rentona ja työskentelin juuri niin kuin piti. Ehkä tuo edellisepäivän rento meininki auttoi, who knows.

En sitten hirveen kauaa voinut mennä kun se oli niin hyvän tuntuinen ja ettei yhtäkkiä olisikin mennyt huonosti ja sitten olisi ollut turhaa vääntöä ja hammasten kiristystä, joten jätettiin siihen ja molemmille jäi hyvä fiilis.

Viikonloppuna meidän tallilla oli aluekatsastukset ja minä itse olin aina aamu-päivän töissä joten tallille menin siinä viiden aikaan. Maneesiin ei voinut mennä kun se oli täynnä poneja ja kenttä täynnä trailereita ja maastoon en halunnut mennä kun walpero oli ollut melko kevyellä liikunnalla joten se olisi ollut itsemurhayritys.

Lauantaina odottelin sitten puolttoistatuntia maneesissa jäätyen että ponit hieman vähentyisi ja kentälle tulisi hieman tilaa ratsastaa, mutta sekin taisi olla huono idea.
Aluksi tämä toimi, tosin traikut kentällä oli Wallun mielestä liikaa ja niitä piti pärskiä hetken aikaa ja ihmetellä että nyt on hieman väärää kalustoa täälläpäin.
Menimme raviympyrää ja paljon taivuttelua molempiin suuntiin kunnes kentälle pamahti pari tytsyä jotka sitten traikkujen välissä mennä vipelsi ja eihän meidän tuuppauksesta tullut mitään kun siellä oli jotain tosi pelottavaa jotka piti ääntä ja hyppeli ja pomppi.
kisalook

Odoteltiin hetki ja mentiin sitten maneesiin kun se vapautui. Sama touhu jatkui, takapää tallissa tai pikemminkin jossain ulkoavaruudessa ja pää taivaissa ja etujalat kipittää kauheeta vauhtia ja turpa pärskii. Teimme paljon laukanvaihtoja ja kolmikaarista kiemurauraaa (..mikälie) ja vaihdoimme laukkaa, välillä jopa rauhoituttiin ja vaihdot onnistuivat nappiin ja välillä taas juostiin ja ei onnistunut.Työnteosta ei tullut yhtään mitään loppujen lopuksi mutta hetken aikaa siinä jotain vielä tuuppailimme ja jätimme siihen. Suoraan sanottuna luovutin.

Sunnuntai oli uusi päivä ja uudet kujeet. Tallille tultaessa lähdimme Viivin kanssa pikamaastoon ja sitten kentällä hieman ravailin kun se oli jälleen traikkulandia joka ei vaan istunut Wallun mielikuvitusmaailmaan. Kävelimme sitten melko pitkään ja menimme talliin.

Maanantaina sitten meillä oli kevyt estetunti, sillä virittelimme hieman Wallua HIHSiin. Aluksi työskentelimme ravissa avoa ja ympyröitä ja sen sellaista. Wallu oli aivan räjähdyspisteessä ja ajattelin ettei mistään tule yhtään mitään. W oli erittäin painava ja liian eteenpäinpyrkivä ja kaikki meni pieleen.
Kunnes hyppäämiset alkoi. Tulimme aluksi ravissa pientä pystyä ja W tuli niin sanotusti liikemies tyyliin eli hieman liian hitaasti ja seuraavalla kerralla sitten hieman paremmin.
rakkauspakkaus talvitakki <3 br="br">

Tämän jälkeen minä tulin pelkästään sarjaa. Hyppäsin sarjan noin viisi kertaa ja joka kerralla sarjan b-osaa eli okseria nostettiin jolloin se oli lopuksi n130cm. Wallu hyppäsi hyvin ja ilmavasti ja ilman hipaisua ja Teppo hyysi muutamankin kerran että "kehu sitä" sillä W oli aivan super. Sarjaa lähestyessä se oli todella kevyt ja pohkeella ratsastettava ja sain jopa pidettyä sen suorana. Jätimme sitten siihen ettei tulee liikaa hyppyjä. Mutta W oli kyllä todella ûûûberhyvä, pienet loppuravit ja loimipäälle ja sitten varoimme muita hyppyheppoi.

Tänään tuuppaillaan jotain ja huomenna kouluvalkku, jotta saamme Walperon hieman läpi.

2 kommenttia: