torstai 28. marraskuuta 2013

Viikko mennyt..

Nyt on tullut asuttua viikko Saksan puolella ja on hieman eri meininkiä. Tosiaan lähdin ulkomaille treenaamaan ja sitä on saanut täällä tehdä ja paljon. Valmennuksia on ollut joka päivä lukuunottamatta maanantaita joka on vapaapäivä sekä minulla että hevosilla.


Perjantai-Sunnuntai teimme samoja harjoituksia, tulimme puomeja ja kavaletteja sekä hyppyjä okserille ja lankulle. Heti korjattiin virhe joka on laukka. Acsun laukka on hieman hankala työstää, takapää menee aina pienempää ympyrää ja pysyy sisäpuolella joten tätä korjasimme jatkuvasti niin että pidin sisäjalan takana joka työnsi takapäätä ulos ja vastaavasti etupäätä työnnettiin sisäänpäin. Samalla työskentelimme laukassa niin että menimme eteenpäin, eikä niin että laukka olisi mukavaa ja hiljaista ja rauhallista jumputusta. Ei, laukan piti olla eteenpäin vievää ja suora hevonen. Tässä jos missä oli tekemistä. Sekä ratsastaja että hevonen on ollut hikipäässä viikon päivät ja heti on alkanut näkyä tulosta. Acsu on heti korkeammassa muodossa ja kantaa itseään, välillä tietenkin pitää muistuttaa puolipidätteellä ettei ole ratsastajan homma kannatella sitä päätä.

Acsun jättimäinen karsina 
Maanantaina kävimme tyttöjen kanssa Lübeckissä shoppailemassa, meinasin ostaa kenkiä mutta jätin vielä kauppaan ja mietintämyssy päähän. Mukaan kuitenkin tarttui uusi meikkipussi 8€ sekä joululahja vanhemmille ja silmämeikkisetti 8€ itselleni. Nämä kaikki ostimme kaupasta joka on täynnä merkkituotteita, osa tunnettuja ja osa ei-tunnettuja vaikka muissa kaupoissa kalliita ovatkin. Niin sanottu outlet-merkkiliike.

Tiistai-keskiviikko jatkui puomi/kavaletti harjoituksilla. Tulimme kaarevalla uralla kolme puomia ja harjoitimme estesilmää niin että askel osui, samaa kavaleteilla. Lisäsimme mukaan muutaman hypyn okserille sekä lankulle jotka olivat noin 60cm. Tämän jälkeen laitoin Acsun jalkoihin vielä mömmöjä.

Olen myös ratsastanut ystäväni hevoset  kun hän on suomessa sekä erästä tammaa jonka kanssa harjoittelimme pohkeenväistöä, tammalla ikää 3v.
kisapaikka

Keskiviikko päivä vietimme kisoissa. Olin mukana auttamassa ja kattelemassa. Lähdimme tallilta noin 1 aikaan ja tulimme takaisin 12 yöllä, pitkä päivä oli.



ihanat juuri vieroitetut varsulit

tein ensimmäistä kertaa elämässäni riisipuuroa ja onnistui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti