tiistai 3. joulukuuta 2013

laukkaalaukkaa

Tänään on taas treenattu ja kohta jatkuu jälleen treenit.

Viikonloppu meni hujahtaen ohi, suurimmaksi osaksi vapaa-aikani nukuin kun on tullut sairasteltua joten yritin parannella vointiani. Treenit meillä oli lauantaina ja hyppäsimme alle metrin korkuisia esteitä jotka oli yhdistetty kavaletti/puomiharjoituksiin jälleen.
Vaikka treenaammekin monta kertaa viikossa esteitä emme mene korkeita ja usein saatamme ottaa monta kertaa kavaletteja/puomeja ja niihin lisätä muutama hyppy okserille tai pystylle jonka korkeus ei ole päätä huimaava eli alle metrissä pysytään.

Maanantai Acsu vietti lomapäivää kun minä kävin Saran kanssa heppakaupoilla, vaihteeksi. Jouduin ajamaan tooodella vanhalla Opelilla polvet suussa joten matka sinnekin oli jännittävä varsinkin kun ajoimme toista reittiä ja samalla katselimme saksan maalaismaisemaa jolloin hieman eksyimmekin mutta tästä ei tarvinnut mainita muille.

Kaupassa vierähti tovi, sovittelin erilaisia liivejä ja takkeja. Mukaan tarttui loppujen lopuksi Spooksin hupullinen liivi.
Ostin acsulle myös kaviorasvaa ja sudin.

Tänään treeneissä harjoittelimme ulkopohkeella kääntämistä ja heti esteen takana olevalle kavaletille piti päästä jyrkästi ja sama niin että kaksi kavalettia päällekkäin. 
Sitten tulin pientä 4-5 esteen rataa ja tiukkoja käännöksiä ,oikeaan suuntaan oli hieman hankala tehdä tiukempi käännös mutta vasemmassa kierroksessa sujui kuin vettä vain.

Acsun laukka on parantunut huimasti, nyt se on jo säädeltävissä ja laukassa on todella helppo istua, Ykän sanoin jopa liian helpon näköistä joten pitää tehdä hankalempia juttuja. 
Saimme jopa onnistumaan ekalla kerralla vasemmasta oikeaan suuntaan laukanvaihdon ja se on ennen ollut täysi mahdottomuus, vinkkinä tähän paljon laukkaväistöjä keskeltä kenttää kohti uraa. Toimii!

Hevosella ja kuskilla vissiinki pieni darranpoikanen? Ei saatu hevosta ylös että oltais vaihdettu loimi joten Sara luovutti.

Ihana pieni Koiso- varsuli 2v. Tuon otan mukaani kun suomeen tulen, kuljetan vaikka laukussa!



Kävimme maanantaina ravintolassa ja tilasimme liharuuat, oli super hyvää.

2 kommenttia:

  1. moikka ! ihana blogi sulla :) mulla olis pari kysmystä.. missä sää siis ratsastat ja onko sulla siis oma heppa ? miten kannattaa alottaa jos haluaa alkaa kisamaan esteissä? oon ratsastanu nyt 8-9 v ja meidän tallilla on hunot mahikset päästä minnekkää.. tuntuu et junnaan vaa paikallani eikä mun harrastus yhtään edisty :s oisko sulla mitää nauvoja mulle :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkelis,
      voi kiitoksia :)
      Tällä hetkellä asun Saksassa, olen täällä treenaamassa yhden hevoseni kanssa. Mulla on kaksi omaa hevosta joista toinen on ansaitulla varhais-eläkekodissa koto-suomessa. Jos haluat alkaa kisata esteitä, kannattaa esim jos mahdollista niin käydä estetunneilla, useimmissa ratsastuskouluissa on erikseen tälläisiä ja sen avulla saatat päästä osallistumaan kisoissa joita järjestetään ratsastuskoululla.
      Vuokrahevonen on myös hyvä tapa päästä eteenpäin, varsinkin jos haluat kisata. Kannattaa netistä ja tutuilta kysellä paljon ja autella ihmisiä ja käydä kisoissa kattelemassa aina voi löytyä joku joka kaipailee hevoselleen kisaajaa. :) Mutta itse ainakin ennen omia hevosiani vuokrasin erilaisia hevosia ja niitten kanssa edistyisin huomattavasti ja opin saamaan vastuuta enemmän kuin ratsastuskouluissa. Toivottavasti näistä neuvoista nyt oli jonkun verran apua. :)

      Poista