keskiviikko 11. joulukuuta 2013

lämmintä kylmää lämmintä ..?

Sää täällä vaihtelee paljon. Eilen oli todella lämmintä ja täällä pärjäsi hyvin pelkäll hupparilla jopa mutta tänään taas piti vetää päälle lämpöpaitaa untuvaliiviä ja talvitakkia. Lunta ei tällä hetkellä ole muuta kuin viime viikolla se yksi päivä myrskyn jälkeen. Aurinko ei paista mutta ei täällä pakkasen puolellakaan olla oltu kovin montaa päivää, ainakaan putkeen.

Eilen tuuppasin Acsua ja laukanvaihdossa tuli oikea jättipukki. Acsusta alkaa huomata myös kuinka sisällä seisominen alkaa nousta sen korviin ja kerran päivässä liikuttelu ei juurikaan riitä. Maneesissa pyöriminen kaverin kansa tai yksin on ihan okei mutta jos jää yksin tai joku laukkailee Acsun takana on se jo liikaa, tällöin voi varautua pukkisarjaan tai kaatolaukkaan kera vinkumisen. Vaikka kuinka yritän tuupata ja saada ylimääräisiä energioita pois ei se riita eikä joka päivä voi 110% treeniä vetää.
Sitä odotellessa kun Acsu pääsee jälleen kokopäivätarhaukseen ja liikutus saattaisi olla miellyttävää koko ratsastuksen ajan. Yritän koko ajan ajatella positiivisesti sitä kuinka me kehitymme ja saamme valmennusta lähes koko ajan mutta tiettyjä asioita silti kaipaisin.

söpöilyä
Tänään hyppäsimme kunhan olin ensiksi aikani lämmitellyt, mielestäni laukka on tärkein saada kuntoon ennenkuin voi edes kuvitella hyppäävänsä ja jos laukka ei toimi huomaan itsessäni epävarmuutta ja alan säätämään liikaa jolloin tulos ei ole lupaava eikä onnistunut.

Kun Laura oli hypännyt oli minun vuoroni. Tulin aluksi muutaman kerran kavaletteja molemmista suunnista ja onnistuin jopa laukanvaihdossa tosin helpompaan suuntaan mutta tällä kertaa Acsu ei singonnut ja pysyi täysin hallittavissa koko vaihdon ajan ja positiivinen energia levisi koko kroppaan.
Kavalettien jälkeen tulimme kolmea okseriä jotka olivat peräkkäin yhden askeleen välein kaksi hieman kaarevalla uralla ja viimeinen aika paljon enemmän kaarevalla uralla. Välit meinasivat jäädä ahtaiksi mutta tämä harjoitus teki Acsusta nopeamman jaloistaan ja hypyistä pyöreämpiä. Molempiin suuntiin ja jätettiin siihen.

siivouspäivä

ainut jouluinen asia meidän huushollissa

gourme-ateria vapaapäivän kunniaksi

roskien poltto ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti