maanantai 5. syyskuuta 2011

estevalmennus

Tänään oli estevalmennus. Tunnin piti alkaa ensin klo mutta pienien ongelmien kautta tunti alkoikin vasta 11.
No aloitin lämmittelemään klo 8.30 ja lopetin sitten 9.30 maissa. Nousin taas selkään 10.45 suunnilleen ja tunti pääsi alkamaan.

Menimme ristikko - 16m - ristikko. Otimme siihen väliin aluksi 5 askelta ja kun tulimme rataa niin 4 reilua askelta.
Tulimme sen jälkeen sarjaa, mihin kuuluin kavaletti - pysty - okseri.  Wallu oli todella hyväntuntuinen ei painanut kädelle ja liikkui todella sulavasti ja kuunteli niin tarkasti. Osa syy taisi olla kenkien puuttuminen kahdesta jalasta. Kuten Robby sanoi, ratsastin varovasti kuin jäällä olisi mennyt. Silloin W kuuntelee todella hyvin ja menee niinkuin pitääkin. Ehkä pitää tästä lähtien kuvitella aina että menen jäällä niin poju menis hyvin.

Lopuksi tulimme rataa, vähän vaihdellen. Loppurata taisi olla muistaakseni;
pysty - sarja - pysty - linja eli ristikko - 4 askelta - ristikko

toinen rata oli

pysty - pysty - ristikko - ristikko - okseri - pysty - pysty

W pysyi hyvässä rytmissä ja laukatkin olivat oikeat. Saatiin perjantaille jo kengittäjä, onneksi. Aluksi piti tulla vasta ensi viikon torstaina mutta kaviot kerkeisivät kulua liikaa joten nyt sitten mennään vain sänkkäreillä perjantaihin asti.

Tänään pojulle kertyi 2½ tuntia liikutusta. Huomenna sitten mahdollisesti ilman satulaa jos en jaksa laittaa satulaa selkään. Wallulla on ollut jo jonkin aikaa karvanlähtöä ja iho on muuttunut taas jälleen kerran aivan inhottavaksi. Eli karvatuppoja lähtee ja alla on ihottumaa. En keksi enää mitään mitä tehdä kaikkea on kokeiltu.
Tänään myös huomasin että poju hankasi häntää, siis häntää ei peppua.
Tutkiskelin häntää tarkemmis ja huomasin että puolesta välistä site itse häntää ei jouhia vaan häntää on mätäkokkareita. Eli vaaleita oransseja kuivia kohtia on kuivunut jouhiin kiinni.

Mietiskelin mitä sille keksis ja aion kokeilla tässä lähipäivänä  pestä hännän hexocilillä (miten ikinä kirjoitetaankaan).. Saas nähä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti