perjantai 16. marraskuuta 2012

kuumeilua

.. minulla ei sentään hevosilla. Keskiviikkona päivällä alkoi kuumeilu ja kamala olo. Lähdin sitten kesken koulupäivän kotio lepäämään ja illan koulutuuppaustunti jätettiin väliin, tallille oli kuitenkin mentävä. Laitettiin äiskän kanssa hepat kuntoon ja itse hyppäsin walperon selkään ilman satulaa käppäilemään ja heppahoitajani aka äiskäni otti Vaavin.
Kävelimme noin puolisen tuntia kunnes vaihdoimme hevosia. Minä otin vaavin juoksutusliinaan ja walpero sai loimen päälle kävelemään maasta käsin.
Vaavilla olikin sitten hieman lisäenergiaa ja juoksuttaessa siellä toisessa päässä taisi olla vinkulelu eikä hevonen. Puolisen tuntia siinäkin meni ja kävelin vielä maasta käsin vaavin kanssa hyvät "loppukäynnit" sen verran kyllä puuskutti.

Torstaina sitten vähän jo parempi olo mutta koulu piti skipata, harmi - not. Menimme jo multi aikasin tallille sillä Vaavilla oli tunnistus kello 15 ja kyllä - se tunnistettiin ihan hevoseksi, mikä ei ollut aivan odotettavissa. Mietittiin samalla että ihme eläimiä nämä kaksi, Wallu ei ole hevonen se on kamelin ja kirahvin sekoitus, saatte arvata miksi ja vaavi sitten - noh se nyt on laaman ja noin 70% prosenttia hän omistaa aivan varmasti vinkulelu ominaisuutta. Täytyneepä joku kerta kuvata juoksutustapahtuma.

No vaavi tosiaan oli hevonen ja oikea heppa sieltä saksasta oli myös lähetetty. Menin sitten suoraan ratsastelemaan Vaavia ja meillä oli kokeilussa eräs satula, Kentaur jotain.
Aloitin laukalla ja pyrin saamaan pohkeella ensiksi hyvin eteen jotta sitten tasapainotus ja sen sellaiset asiat saataisiin järjestykseen. Nopeasti saatiin asiat rullaamaan ja taivutukset tulivat helposti kulmissa ja ympyröillä hyvät asetukset. Jatkettiin ravissa ja PUM työ oli helppoa kuin heinänteko. Pienet avut menivät hetkessä läpi ja vihdoinkin hevonen alkoi tuntua siltä miltä sen kuuluikin.
Teppo jopa sanoi että työskentely takajalat alla näyttää sujuvan helposti ja siltä se myös tuntuikin.

Menin lähemmäs tunnin mutta vaihtelimme tehtäviä jotta onnistumiset eivät vaihtuisi epäonnistumisiin ja kaikki toimi juuri niinkuin piti, hieno vinkulelu.

Kerran laukassa vaavi jopa innostui sai aikaan eräänlaisen vinkumis-pukkisarjan joka loppui lyhyeen kun pohkeel hieman puristi. Ei siinä oikein muu auttanut kun hymyileminen.

Hevosten vaihto ja samalla pieni testi. Nyt Vaavilla on ollut karsinassaa juoma-automaatti ja vesiämpäri. Emme ole olleet varmoja onko se osannut juoda automaatista vaikka saksassa niillä sellaiset ovat olleet ja kertaakaan en ole sen nähnyt siitä juovan. Vain ainoastaan ämpäristä. Iltaisin olen täyttänyt automaatinkupin täyteen ja seuraavana päivänä siitä on vähentynyt selvästi mutta onko se vain vähän hörppinyt siitä ilman että tulee lisää vaivai?
No käytiin siis aiemmin kaupan kautta ja ostettiin litran omppumehu. Kaadoin sitä automaatinkuppiin ja yritin houkutella poitsua sinne. Vähän maisteli ja hörppi mutta ei sen enempää.

No ratsastin siinä välissä Walperon ja samalla tavalla aloitin walperon kanssa laukalla. Työtä oli hieman enemmän, w piti saada rentoutumaan ja päätä alas ja selkää ylös ja taipuisaksi koko heppa. Pohje oli isossa osassa koska laukankin piti liikkua eteenpäin niin että voima lähti takaa.
Pikkuhiljaa W rentoutuikin ja sain puolipidätteitä läpi ja ratsastettua paljon istunnalla.

Vaihdoimme raviin ja samat hommat tässäkin askellajissa. Pieni hetki ravia ja loppukäynnit. Keskiviikko oli kuitenkin ollut aika kevyt päivä ja tänään perjantaina meillä on estevalmennus joten vedettiin rasitus siitä välistä.

Walpero hoidettiin sitten kuntoon eli kamat pois ja näin, kunnes kuulin sen kauniin äänen - VAAVI JOI JUOMA-AUTOMAATISTA PITKÄÄN ! päiväni ja iltani pelastuivat ja riemuntanssini oli varmasti huvittava mutta nyt ainakin tiedän että sen se osaa joten ämpärin pystyi ottaa pois. Pojille mössöt kera omppumehun ja kotio kohti aikaisin jo ennen kuutta kun yleensä silloin ei olla vielä edes lähdetty tallia kohti.

Tosiaan edelliseen postaukseen en laittanut kuvia sinä iltana koska olen ollut pari päivää kipeänä mutta jos vaikka viikonlopun aikana kerkeäisin sellaisia näihin postauksiin tunkemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti