keskiviikko 14. marraskuuta 2012

sulkutaivutus

Maanantaina molemmilla heposilla oli kevyemmät päivät. Walperolla kävelin enimmäkseen ja taivuttelin ja Vaavilla sitten ravissa ilman jalustimia. Vaavi toimi todella kivasti ja virtaakin sillä riitti hyvin. Kerran jopa säpsähti omia aikojaan, mutta ei silloin kun muut hepat teki jotain tyhmyyksiään, fiksu pieni poni.

Eilen oli kouluvalmennus kuten joka viikko tosin sain päättää kummalla osallistuin eilen, toisella sitten tänään.
Walpero oli sitten eilen vuorossa, tiedä sitten miksi nini päätin mutta hyvä että valitsin sen. Kävelimme aika pitkään tosin olin pitkästä aikaa maneesissa ennen tunnin alkamista joten voi johtua hyvinkin tästä. Keräilimme ohjat käteen ja jatkoimme pohkeenväistöillä siksak- kuviolla. Eli jonkun verran oikealle ja sitten siitä suoraan vasemmalle, pohkeenväistöä siis. Väistön jälkeen voltti, välillä tein jopa kahdeksikon eli molempiin suuntiin voltit. Wallu oli aika hyvän tuntuinen jo alusta ja Teppokin sanoi että käyttää hyvin oikeata takajalkaa vaikka nyt muutamat kerrat on aika lailla fuskannu työskentelyä juuri sillä takasella. Ehkäpä meidän kahden päivän pohkeenväistötreenit ovat tuottaneet tulosta.
Sen jälkeen otimme kevyessä istunnassa laukkaa ympäri maneesia niin että hevoset saivat mennä rentoina mutta ei kaahaten.
Ravissa jatkettiin työskentelyä ja sulkutaivutusta pitkillä sivuilla. Molempiin suuntiin tämä oli erittäin hankalaa, jouduin molemmilla ohjilla pitämään ja sisäpohkeella työntämään jotta W päästäisi vasemmasta ohjasta roikkumisen. Huomioikaa siis että oli siinä vaikka ohja oli löysällä. Sitten kun hevonen noteerasi tämän ja taipui ohjat hellittivät ja ulkokäsi jai tukemaan, ei vetämään vaan tukemaan ja ulkopohje taivutti ja sisäpohje.

Kävelyn jälkeen samaa jatkettiin laukassa, ensin voltti kulmaan josta jatkettiin sulkutaivutuksessa pitkät sivut. Hankalaa mutta onnistumisiakin tuli.

Taas kävelyä sillä välin kun pari muuta suoritti toisessa päädyssä laukanvaihto kahdeksikkoa. Eli tehtin putkeen kahdeksikkoa laukassa ja uuden ympyrän alussa vaihto eli ei keskellä vaan juuri uuden ympyrän alussa. Hankala selittää mutta kahdeksikon keskivaiheen jälkeen.
Jouduttiin aika monta kahdeksikkoa tekemään ennenkuin sain Walperon vaihtamaan juuri silloin kuin minä halusin eikä silloin kun hän halusi tai kolme askelta sen jälkeen kun minä halusin.

Tunti loppui sitten siihen ja hevosen vaihto. Vaavilla perehdyttiin enemmänkin laukan pyörivyyteen. En siis ollut tunnilla vaan itsenäisesti menin siellä estetunnin seassa, heh.
Pidin pohkeet lähellä ja laukan piti pyöriä kunnolla niin että se oikeasti käytti selkää eikä vain leijaillut ilmassa. Pian se toimikin hyvin ja sitten vain vaihdettiin suuntaa ja tätä tehtiin monta kertaa molempiin suuntiin. Mutta ei liian pitkään, jälkiravit vielä siihen päälle ja  loppukäynnit.

Lisäilen illalla postaukseen kuvia sillä päivitin tämän kesken koulupäivän kirjastossa joten tällä koneelle ei oikein hirveästi kuvia ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti