perjantai 9. marraskuuta 2012

ratsastusta tuplaten

Tiistaina olin Vaavin kanssa koulutunnilla ja meni yllättävän hyvin vaikka vasta tokaa kertaa selässä nyt täälä suomessa. Tehtiin avoja ja sulkuja ja siirtymisiä ja Vaavi oli erittäin hyvä ja kuuntelevainen. Laukassa hieman hmm laiskahko ei ole oikea sana mutta ei niin energinen mutta johtuen matkasta joten laukattiin vain vähän. 
Ratsastin tämän jälkeen vielä Walperon ja W oli aikas energinen mutta muuten mukava, tein hieman ravissa töitä ja pikkuisen ympäri maneesia laukkaa.

Keskiviikkona oli sitten Walperon koulutunti. Jäin kokoajan oikeeseen ohjaan kiinni ja W ei taipunut jolloin yritin vasemmalla kädellä taivuttaa mutta kun oikea käsi oli liiiian paljon tukena niin ei. 

Näin ollen Wstä tuli taas kova mutta avoje ja sulkujen myötä sitten alkoi pikkuhiljaa handlata. 

Musta myös alkoi tuntua että vaavi osaa väistöt paremmin kuin W.. 

Sitten laukassa töitä mutta ähh eihän siitä tullut mitään joten tehtiinpäs sitten töitä hieman kauemmin. Loppua kohden parani mikä oli tietenkin ihan hyvä.



Tämän jälkeen vielä vaavi ja sen kanssa ravissa siirtymisiä ja ympyröitä ja laukassa hieman lyhennystä ja pidennystä. Vähän löysähkö mutta kyllä se siitä, minun pienehkö laadukas poniseni.

Torstaina sitten molemmilla hieman kevyemmin, Vaavilla menin kevyesti ravia ja vähän laukkaa mikä ei oikein kulkenut etiäppäin mutta työstin sitten ravissa hieman enemmän. 

Walperolla aloitin laukassa ympyrällä töitä ja tätä mukaan sain sen rennoksi ja aivan älyhyväksi, kävelin sitten pitkät välikäynnit heti kun olin saanut toiseenkin suuntaan laukassa hyväksi ja jatkoin sitten laukanvaihdoilla. Välikäyntien jälkeen tein samaa ravissa, letkeäksi ja eteenpäin pyrkiväksi keskiympyrällä esteiden välissä. Tässä mielessä esteet hieman jelppaavat koska niiden avulla ympyrästä tulee jopa isohko ympyrä eikä mikään soikea kananmuna. 




Pikkuhiljaa ravissakin tuli hyväksi ja sitten käynnit ja poni talliin. 
Tämän jälkeen alkoi satuloiden sovitus. Vaavilta kuivatusloimi pois ja satuloita selkään, viidestä satulasta kaksi oli hyviä joten nyt vielä selkään ja ratsastamaan kokeilemaan. Sen teen huomenna. Jos ja kun kerkiän.







Tänään on Walperon estetunti ja siitä myöhemmin lisää ja sunnuntaina on Vaavin estetunti joten jännityksellä odotetaan sunnuntaita ja saas nähdä tuleeko kentän pohja-analyysia.
tcshiiiiiiiiis ! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti