sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Baaaanausss

Oltiin tänään Emman ja Elli-ponsun kanssa pellolla. Tällä kertaa allani oli kovan luokan ferrari nimeltä Acsu the steroidipelle. Pellolle päin mentäessä minä ja Acsu vauva mentiin ekoina. Ponit käyttäytyivät todella hyvineivätkä tehneet mitään hölmöilyjä. Pellolle päästyämme kohtasimme ihmisen, hui! Toivotettiin hyvät joulut ja jatkettiin matkaa.
maneesi kentältä kuvattuna

Päästiin baanaus osiolle. Aluksi ravattiin pellon toiseen päähän ja sitten otimme hallittua laukkaa toiseen suuntaan. Pieni tauko, Emman sormien lämmittelyä ja sitten jälleen hallittua laukkaa toiseen päähän. Josta teimme uu- käännökset ja jatkoimme laukassa takaisin.
Jälleen pieni sormien lämmittely tauko mutta tällä kertaa kävelimme samalla pellon toiseen päähän josta sitten vähän reippaampaa laukkaa mutta hallittua. Me pidimme siis Acsun kanssa perää ja E kirjaimet menivät edellä. Välillä Vaavi oikein innostui ja työnsi oikein kunnolla niitä takajalkoja sinne mahan alle jolloin saavutettiin niin sanottu "tankkeri" edessämme. (HUOM! en itse keksinyt tuota nimeä, se oli ihan ponin omistaja itse ;)... )

baanaus ralli edessäpäin ja Acsu valmiina lentoon



Vielä loppukäynnit ees taas pellon poikki ja matka kohti tallia alkoi. Reissuun meni noin tunti ja sitten olikin hevosen vaihto. Ensiksi puhdistin polkemahaavan acsun takasesta ja sitten Acsu pihalle ja Walpero sisälle. Siellä se kiusasi pientä valkoista ponia jote se herra W pelkää kovasti, ainakin tämän viikon koulutunnilla piti juosta karkuun.

W sai hetken aikaa syödä heiniä kun minä laittelin ruokia ja muuta hauskaa.
Tänään olikin rankempi treeni Wn osalta. Käveltiin todella pitkät alkukäynnit, noin 20 minuuttia jonka jälkeen keräilin ohjia ja aloin työstää käyntiä. Halusin Wn hyvin avuille vaikka siinä menisi parikin tuntia. Teimme paljon pohkeenväistöä ja oikeeseen suuntaan väistettäessä W alkoi keulimaan ja hyppimään ja pomppimaan mutta saatiin kuitenkin pikkuhiljaa rennommaksi. Esteiden ympärillä voltteja niin että voltilta voltille toiseen suuntaan ja viisi volttia tällei peräkkäin jonossa.

Käyntiä oli työstetty noin puolisen tuntia jonka jälkeen lisäilin mukaan ravisiirtymisiä. Tehtiin samaa volttitsydeemiä ravissa ja pohkeenväistöä ravissa. Jos meni sähläilyksi siirryttiin käyntiin.
Tätä jatkettiin jonkun aikaan kunnes W rentoutui ja oli hyvä mielestäni. Hetken kävelyt ja samaa sitten laukassa tosin jätettiin pohkeenväistöt pois tai sitten ravissa, vähän fiiliksen mukaan.

W olikin yllättävän nopeasti hyvä ja jätettiin siihen. Noin tunti tässäkin meni ja hyvillä mielin talliin.
Pojut saivat myös ekaa kertaa pipari-keksejä. Acsun mielestä ne oli todella jänniä ja hyviä ja W aluksi ihmetteli sylkäisemällä ne pois mutta muutaman syötyään nosteli etuhuulta ylös ja söi ihan innoissaan.
Huomenna Jouluaattomaastoon.
Donna on erimieltä asioista
erittäin ihanaa jugurtti "jäätelöä" kera mansikoiden ja kiivien 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti