perjantai 14. joulukuuta 2012

inttijätkiä

Tässä pieni kertaus tästä viikosta.
Tiistaina aamulla oli Vaavin kanssa estevalmennus. Yksityistuntihan se oli joten päästiin syventymään syvällisesti. (ömm whataa??)
Kuitenkin Vaavi teki todella hienoja hyppyjä ja lähes kaikki lähestymiset onnistuivat nappiin ja esteen jälkeen laukkakin lähes kaikkien hyppyjen jälkeen oli juuri oikea. Eli ei tarvinnut hirveästi vaihdella.
Alkuun teimme puomitöitä eli oli kolme puomia peräkkäin ja niiden väleihin tuli 6 askelta eli puomi ja esteiden ympäri voltti ja uudestaan puomi josta 6 askelta puomi ja voltti ja puomi ja 6 askelta puomi ja voltti ja puomi. Molempiin suuntiin sama laukassa.

Vaavi oli alusta lähtien todella innoissaan ja kuumuva. Tämän jälkeen teimme isoa kahdeksikkoa jossa vaihdoimme laukkaa, eli harjoituksena oli laukanvaihto. Tehtävä onnistui todella hyvin mitä nyt muutama ravin kautta vaihto tuli mutta kaiken kaikkiaan.
Jatkoimme sarjalle jossa oli ristikko-okseri ja lyhyt yksi askel ja pysty josta 4 askelta ristikolle ja 4-5 askelta pystylle. Sama toiseen suuntaan. Toiseen suuntaan lisäsimme väleihin 5 + 5 askeleet eli hieman lyhyemmässä laukassa. Vaavi oli super. Lopuksi vielä muutama hyppy punaiselle okserille jota nostettiin metriin. Ja pumm kuinka etujalat nousivat hypyssä.

Walpero mentiin sitten pellolle riekkumaan. Hieman kevyesti olihan Walperolla ollut aika rankkaa, mutta laukkaa ja ravia mentiin.
Sen jälkeen shoppailemaan ja Walperolle löytyi uusi kaulakappale vanhan tilalle joka on hieman kärsinyt.

Keskiviikkona Walperolla kouluvalmennus, tehtiin paljon suoria linjoja ja siirtymisiä niin että hevonen pysyi suorana. Sepäs ei ollutkaan helppoa mutta sain itseni todella hyvin tsempattua ja keskitettyä tehtävään. Siirtymiset vaihdettiin avotaivutuksiin ja ilman seinän tukea on vaikea mennä suoraan keskellä maneesia avotaivutusta.
Avotaivutukset vaihdettiin laukannoistoihin ja voltteihin. Tämäkin toi haastetta mutta kympin keskittyminen auttoi asiaa.
Vaavilla oli sitten hieman kevyempi päivä, vähän ravia ja laukkaa. Sellasita humputtelua maneesissa.
Nyt päästäänkin jo eiliseen päivään eli torstaihin. Matkalla tallille nukahdin. Juuri ennen tallin pihaan ajamista äiskä huudahtaa että mikäs meininki täällä on ja automaattisesti vedin pipon pois päästä. Mietin aluksi että aluevalmennukset ovat vasta la-su ja nyt on torstai ei ne nyt vielä voi olla tulleet mutta iloinen ylllätys. Tallin piha täynnä inttijätkiä. Siinä sitten Laiteltiin vaavi kuntoon ja päätimpä mennä kentälle ratsastamaan sinne kun oli kivasti satanut lunta, vain tämän takia. Vaavi oli super hyper hyvä ja laukkakin parani vaikka ei siinä hirveästi parannettavaa ole. Siinä laukkailtii ja ravailtiin ja katteltiin maisemia. Siinä lumipyryssä...
walpero

Vaavi oli valmis joten Walpero oli laitettu jonkun verran jo valmiiksi ja eikun esteitä hyppelemään valmennukseen. Videolta näette tehtävät. Aluksi teimme kahdeksikolla pienellä sellaisella niin että pysty oli keskellä ja siinä vaihdettiin suuntaa eli pysty hypättiin vinoon.
Muut löytyy videolta. Lopuksi vielä hieman takaata avaavaa hyppyä eli nouseva okseri jonka korkeus 135cm.


ps. toivottavasti huomenna aamupäivällä törmäillään taas näihin maailmanmatkaajiin tallin pihalla. Tallilla myös vitsailtiin siitä kuinka oisin voinut ihan vahingossa tipahtaa hevosen selästä ja valita hoitajani, siellä kun oli näitä sairaalahoitaja-armeijamiehiä myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti