keskiviikko 8. helmikuuta 2012

kouluratsastajako?..

Eilen meillä oli hyppypompputunti. 

Tultiin aluksi kolmen esteen linjaa. Joka väleihin tuli yksi askel ja välit olivat n.7 metriä. Keskellä oli ristikko jotta linja pysyisi suorana ja niin ettei me oltaisiin jommalla kummalla puolella.

Walpero hyppäsi hyvin ja okseria levennettiin ja nostettiin.

Tämän harjoituksen jälkeen linja purettiin ja rakennettiin muita esteitä.

Lopulta esteet olivat näin.

Tulimme pari kertaa sarjan. Keltainen pysty - n.9m - vihreä pysty.

Tämä sujui hyvin, W kuunteli hyvin ja hyppäsi hyvin ilmavasti.

Tulimme sitten ratana. Ensin sininen portti - okseri - pun. pysty - 5 askelta -  pun. portti (ei näy kuvassa) - kelt. pysty - 2 askelta - vihreä pysty - sininen portti - pun. portti

Tätä tultiin pari kertaa ja Robby nosti esteet siihen 100-110cm ja Walpero hyppäs tosi hyvin. Okseri oli aika levee mutta hyppäs sen tosi hyvin. Pari kertaa hyppäs vhn kaukaa mutta se johtui siitä että ratsastaja lähti vähän ajamaan esteelle jollloin ponny oli epävarma ja hyppäs kaukaa. Pitää vaa malttaa odottaa. Punaisen pystyn ja punaisen portin välissä olevaa matkaa ei mitattu etukäteen joten mulle ei kerrottu monta askelta mutta piti olla todella ryhdissä ja odottaa. Joten väliin tuli sitten 5 askelta. Laskettiin se sitten lopulta oli n.16-17metriä eli hyvä 4 askelta. Meillä on ollut nyt siis vähän tämmöistä odottelua nä lähestymiset jotta W alkaa kuuntelee paremmi.
Pari kertaa W pysähtyi vahingossa punaisten esteiden linjassa. Pystyn jälkeen ryhdistäydyin ja otin vähän liikaa pidätettä jolloin tuli pysähys eli Walpero oli niin hyvin avuilla että en edes itse tajunnut. Sitä sitten vähän harjoiteltiin ja kyllä se lopulta onnistui.
Mulla on paha tapa askel ennen hyppyä ns. lösähtää ja olla niin että ihan sama mistä mennään, jolloin sit saattaa kolahtaa ja hevonen päättää. Tai sitten lähden oksereille vähän ajamaan ja hyppän itse liian aikaisin. Mutta harjoitusta harjoitusta.

Tänään sitten mentiin kunnon tuuppailua. Eli meillä oli pintelit, kouluraippa, gramaanit jaja ööö mitäs vielä. Tehtiin paljon ympyröitä ja pohkeenväistöä. Walpero oli tosi hyvä, v'lillä perä vähän lens ja maneesin seinät kaikuivat kun kaviot vähän kolhas niihin.
Tänään meillä soi taas maneesissa frontside ollie ja Nellin kanssa popitettiin sitä oikein olan takaa huhhuh.

Takaisin asiaan siis. Ravissa otettiin myös paljon kootusti niin että oikeasti mentiin kunnolla. Vähän laukkaa väliin ja parit laukanvaihdot. W oli todella todella energinen ja välillä piti ottaaa pysähys ja laskea 10 alaspäin ettei selässä olevalla hermot räjähä. Laukanvaihdoista innostuneina tehtiin sitten paljon lävistäjällä vaihtoja. Saatin tehtyä joka kolmanella noin 7 peräkkäin ja joka toisella 5 peräkkäin. Siitä sitten iloisina jatkoimme kootussa laukassa ympyröitä ja vastalaukassa ympyröitä. Walpero on kyllä parantunut huomattavasti sillä jaksaa pyörittää nyt vastalaukkaa hyvin eikä vaihda sitä heti ja sitten koottu laukka menee kans melko mallikelposesti. Tehtiin vielä parit laukkaväistöt ja sitten hetki kävelyä.

Jatkettiin laukassa ympyrällä. Nelli oli ottanut toiseen päätyyn pari puomia ja sitten niitten ympärillä tehtiin vaihtoja ja toimi kyllä niin hyvin että. Vähän painoapua käytin niin suunta ja laukka vaihtui. Puomien välissä vaihdettiin aina laukka ja sitten puomin yli, puomien keskelle ja vaihto ja toisen puomin yli. Sitten tehtiin melkein laukkapiruetti(huom! melkein....:D) eli käännyttiin niin jyrkästi että "paikallaan" vaihdettiin suuntaa. Eli takaosakäännös laukassa ja vôla suunta vaihtui. Tässäkin jouduin vain vähän ulkokädellä autttamaan.
Otettiin sitten gramaanit pois ja kevenneltiin hyvin alas ja sitten loppukäynnit maasta käsin. Reidet nääs tuppas vähän jäätymään lopuks.

2 kommenttia: