perjantai 3. helmikuuta 2012

pari muulia ja yksi donkikong

Koeviikko lähenee loppuaan, tai no muilla jatkuu ja mulla alkaa vapaapäivät. Huomenna siis vika koe.
Tänään menin siinä yhden aikaa tallille ja motaria ajettiin semmoiset 30km/h eli melko hitaasti, ei vaan näkyny oikee mittää.
Nelli oli siis eilen kysyny josko voisin liikuttaa Zigen ja no päätin mennä sillä ensin. Mentiin maneesiin ja siellä oli melkoisen tyhjää.
Pitkien alkukäyntien jälkeen alettiin tehdä ravi-käynti siirtymisiä. Ne meni ok ja tehtiin niiden lisäksi paljon pääty-ympyröitä. Oltiin menty jo 45 minuuttia ku alettiin tehdä laukkajudeleita. Halusin tehdä Zigen kanssa vaihtoja rauhallisesti eli ei mitään ryntäilyjä tai muuta. Hetken päästä vaihdotkin alkoivat sujumaan todella hyvin, laukka olisi pitänyt saada vielä vähän lisää pyörimään. Muuten Giggepoika oli tosi kiva.

Sain sitten soiton ringring että Popsun (Adan ponny) jos voisin juoksuttaa. No mulla tuli kauhea mietiskely koska kello oli 15.20 ja ja 15.30 sielllä maneesissa piti alkaa estevalmennus ja neljältä maneesissa alkais kouluvalmennus.

No Robby käveli mua vastaan oman hevosensa kanssa joten estevalkkua ei siis nähtävästi ollut.
Otin Popsun ja laitoin sille suitset + liinan ja villaloimen ja lähdin maneesiin. Siellä oli melkoisesti ratsukoita joten käveltiin maneesissa reilu puoli tuntia kunnes kello oli neljä.

Ei näkynyt koulutuupparia + valmentajaa joten kun ihmiset olivat häipyneet maneesista menin toiseen päätyyn ja juoksutin Popsun. Täytyy mainita että aivan lutuinen kaveri. Käveltiin sitten vielä sellainen vartti eli yhteensä kävelyä 45 min ja juoksutus 15 min.

Vihdoinkin pääsisin oman hepsun selkään. Ensin piti mennä satulalla mutta äääeh heitin villaloimen päälle enkkuviltin ja suitset niskaan ja lähdin maneesiin.
Walpero oli kovin tönkkö ja laiskamato joten päätin mennä kentälle lumikinoksiin vähän kirmailemaan. Siellä oli kyllä melkoisen monta vähällä piti - tilannetta.
Meinasin tipahtaa monta monituisen kertaa kun W nosti jalkoja. Ravailtiin ja laukattiin molempiin suuntiin kunnes suuntasimme turpamme takaisin maneesiin. Siellä oli joku poni, jota en ole aikaisemmin nähnyt ja sitten sen valmentaja ja tyttö joka meni ponilla. Menin sinne sitten vielä vähän ravailemaan ja laukkailemaan ja lopeteltiin sitten siihen. Eli melko kevyt liikutus Walperolla tänään.

Tein sitten kaikkien kolmen hevosen mössöt ja sapuskat. Heposet saivat mössöt ja jäivät tyytyväisinä talliin.

Adiôs!

2 kommenttia: