tiistai 15. toukokuuta 2012

hyppäriiiiiiiii

Aamulla kävin puoliksi klippaamassa erään shetukan, sen takia vain puoliksi kun klipperi meni hajoamaan kesken kaiken prkule...

Sen jälkeen pikapikaa tallille, kiinnitin traikun autoon ja ajoin sen tallin edustalle ja aloin pakkaamaan varusteita autoon. Heinät valmiiksi ja sitten heppa koppiin. Wallu on taas aloittanut joka keväisen murrosikätappelun, eli lastauksessa on tosi kiva pelleillä. Hyppii "pystyyn" eli vähän nousee ylöspäin ja juoksee ympyrää ja vetää liinat kii. Mutta aina kun laitamme liinan vasemmalle puolelle traikkua ohjaavaksi avuksi niin jopas pää menee alas ja kävelee nöyränä sisään.

Saavuttuamme Tuusulaan W oli hiestä märkä, ajoimme jotain todella mutkaista tietä niin joutui aikalailla tasapainottelemaan. Ehkä ensi kerralla menemme sitä toista kautta. Mutta enivei, pesin poitsua hetkisen ja sitten kävelytin pihalla suitset päässä. Suojat ja buutsit poies ja satulat ja muut varusteet niskaan. Nousin sitten selkään ja kävelin noin kymmenisen minuuttia ennen kuin siirryin kentälle.

Ravailin aluksi suht pitkällä ohjalle ja taivuttelin molempiin suuntiin kunnes Teppo tuli kentälle. Teimme aluksi ravissa paljon suunnanvaihtoja.

Wn piti tehdä töitä kunnolla eikä saanut juosta alta pois. Pidätteiden piti mennä hyvin läpi. Pikkuhiljaa W kävi kevyemmäksi edestä ja vaihdoimme avotaivutuksiin pitkillä sivuilla.
Oikeaan suuntaan oli hieman helpompi mutta jouduin tekemään paljon töitä sisäpohkeella ja ulkokädellä. Lisäsimme myös voltteja mukaan. Vasempaan kierrokseen avo oli hankalampi ja ohjeiden mukaan annoin vähän ohjaa jotta pääsisi matalempaan muotoon jolloin on helpompi työskennellä kun tämä oli hankalampi Wlle.

Pienet kävelyt otettiin väliin ja sitten jatkoimme laukassa. Siinä piti takajalkoja välillä herätellä ja pidätteet saada läpi ja pohkeet olla lähellä ja monta asiaa. Voltteja voltteja voltteja ja välillä pitemmässä muodossa jos asia meni vaikeaksi. Otettiin mukaan vielä puomeja, kolme puomia jotka olivat kaarevalla voltilla (voiko voltti olla muuta kuin kaareva..?) enivei sitä mentiin myös molempiin suuntiin ja piti saada käännettyä käännettyä ja vielä vähän käännettyä.

Tämän jälkeen otettiin hyppelyä. Tultiin kahdeksikolla pientä pystyä ja piti aina kunnolla suoristaa.
Mukaan tuli linja jossa oli ristikko - askel - pysty - 3 askelta - okseri tähän lisättiin myös vielä eräs toinen linja, kapea kapea pysty - kolme askelta - vesihauta/pysty jonka jälkeen jatkettiin vielä okserille. Esteet vaihtelivat lopuksi korkeudella 110-125cm
W oli lopulta todella hyvä ja pidin pohkeet lähellä ja kiinni ja hypyt olivat hyviä. Materiaalia ei ole mutta lisäilen myöhemmin jotain muita kuvia.

Nyt nukkumaan.

ps. tilattiin tänään mulle ruotsista A-E-V-A-N IHANAT GPA kisahousut <3 en malta odottaa niiden saapumista. :)

2 kommenttia:

  1. VOI JUMALAUTA MENIT TILAAMAA NE IHANAT HOUSUIT 98765ERYUIOPÅ mieki haluun..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hähähähä niin meninki :DDD oi vitsi en jaksa ooooooooottaa :D

      Poista