torstai 10. toukokuuta 2012

tuuppailua osa 2 ja maastoilua osa 1

Tiistaina teimme laukka - käynti siirtymisiä. Meillä oli jälleen raippa mukana, mutta käyttämättömänä. Aloitimme ravilla, raivailimme pitkin kenttää melko pitkillä ohjilla ja vaihtelimme suuntaa ja erilaisia väistöjä.
Pitkin ohjin laukkaa jonka jälkeen keräilimme pakettia hieman kasaan.
Laukkasimme isoa ratalaukkaa ensiksi jonka jälkeen lähdimme hidastamaan ja lyhentämään. Tässä meni hetki, sillä raipan myötä Wlle nousi "energiaa" kupoliin joten rauhoittelin paljon äänellä ja volteilla.

Pikkuhiljaa laukka parani ja pidin pohkeella laukkaa yllä että se kuitenkin pyöri.

Siirtymisissä yritin olla kädellä tasainen ja käyttää lähinnä vain istuntaa. Suurin osa siirtymisistä onnistui näin mutta välillä piti ulko-ohjalla ottaa vähän enemmän tuntumaa jotta tulisi selvempi ja "hienovaraisempi" siirtyminen.
Loppukäynnit maastossa pitkin ohjin.

Poju oli taas vähän säikkynä kun autot huristeli kovaa vauhtia ohitse pikkuhiekkatiellä. En haluaisi joku päivä olla siellä jonkun autontuulilasissa mutta onneksi tähän mennessä W on käyttäytynyt asiallisesti.

Keskiviikkona eli eilen oli rankka puomi/kavaletti/koulupäivä.

Ensi alkuun kävelimme pitkät alkukäynnit maastossa jonka jälkeen aloitimme käynnissä puomin ympärillä työt.
Melko pitkällä ohjalla ja vahvalla istunnalla taivuttelin koko hevosta ja teimme paljon voltteja ja puomin ylityksiä.

Ravissa samaa mutta lisäsimme vielä kavaletin joka oli puomin kanssa isolla pääty-ympyrällä.
Jatkoimme samaa tehtävää vielä laukassa. Mutta kun homma sujui niin, niin vaihdoimme tehtävää. Laukka ensin oikeaan suuntaan, puomin päällä laukanvaihto ja vasemmassa laukassa vasemmalle voltti ja uudestaan puomin yli, laukavaihto ja jatkettiin isolla pääty-ympyrällä kohti kavalettia. Tämä molempiin suuntiin. Välillä Wallu kuumui niin että jouduin ottaa pysähdyksiä ja peruutuksia mukaan ja sisäpohje joutui tekemään paljon töitä ettei takajalat tulisivat ympyrän sisäpuolelle.

Tämän tehtävän jälkeen otimme vielä noin 5 minuuttia kahdeksikolla laukanvaihtoja. Nämä sujuivat melko hyvin joten vielä loppuravit pitkillä ohjilla ja W venytti kaulansa todella pitkälle alas.
Korjattiin puomi ja kavaletti pois ja sitten vein poitsun kseän ensimmäiselle pesulle. Pääsi hän viel syömään vihreätä ja ulkoilemaan.

Tänään teimme noin reilu 40 minuutin maastolenkin tallin tien päätyyn ja takaisin.

Välillä autot hurjastelivat kovaa kyytiä ohi ja välillä pysähtyivät eivätkä uskaltaneet mennä ohi.

Golf-pelaajat olivat myös erinomaisen pelottavia kun ne välillä kilkahti ja sitten taas käveli tai ajoivat ihme kopeilla pitkin ihania vihreitä peltoja.

W katteli niitä peltoja kyllä sillä silmällä jos vaikka vain vähän...


Ensi viikon tiistaina meillä on estevalmennus Tuusulassa siitä lisää tiistaina ja sitten sunnuntaina lahdessa kisat ja hömm mitä muuta, empä tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti