maanantai 14. toukokuuta 2012

kisat

Eilen tosissaan oltiin Takkulassa, Lahdessa kisoissa. Siellä oli kansalliset ja Junnucupin ensimmäinen osakilpailu.

Tässä 120cm rata
Tultiin hyvässä laukassa ensimmäistä kohti ja yhtäkkiä poni päättikin kieltää. Hämmennyin kiellosta niin paljon että loppurata oli hevosen suoritus sillä minulla pyöri päässä vain "...se kiels se kiels se kiels..". Koska koskaan aikaisemmin Wallu ei ole kieltänyt ei missään, ei treeneissä ei kisoissa ei missään.
Yhtään puomia ei otettu alas mutta kiellosta 4 virhettä ja 4 yliaikavirhepistettä. Enimmäisaika oli merkattu papereihin 78 mutta yhtäkkiä kisojen aikana tuomarit yms tyypperöt olivat päättäneet vaihtaa enimmäisaikaa johonkin 66 tai 70 johonkin sellaiseen. Mutta eihän ratsastajille tästä voitu mainita. Pikkusen alkoi ottaa päähän tämä toiminta. Kisoissa ei myöskään ollut kauheasti toimihenkilökuntaa, ainakaan omaan silmään ei osunut muuta kuin radalla olleet tytöt.

Junnucupin ensimmäinen osakilpailu 115cm rata meni todella hyvin, hevonen oli todella hyvin kuulolla ja hypyt menivät nappiin. Perusradan toiseksi viimeinen este tuli sitten alas. Ei saatu askelia sopimaan ja ratsastaja moka täysin ja heppahan otti sen sitten alas. Muuten rata oli todella hyvä ja nopea. Toisiksi nopein perusrata aika, mikä ei aina ole hyvä juttu mutta meidän rata oli sujuva ja hyvä ja jos oltaisiin päästy uusintaan niin sekin olisi ollut hyvä ja sujuva mutta saimme kuitenkin osakilpailusta 3 pistettä.
Tässä 115cm rata

Tänään aiomme vain maastoilla ja pitää helpon päivän, huomenna sitten turpa kohti Tuusulaa.

2 kommenttia:

  1. Outo toi kielto, eikös siellä tullut aika paljon kieltoja muillakin? Olisiko aurinko jotenkin häikäissyt ekaan esteeseen?

    Molemmat radat näytti mun mielestä tosi hyviltä ja tyylikkäiltä suorituksiltä. Ärsyttävä toi yhden esteen pudotus..tää on just tätä niin pienestä kiinni;)

    terkuin Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siellä oli aika paljon kieltoja. Mietin sitä ja sitäkin että okseri oli valkoinen ja kuuleman mukaan hevoset eivät valkoista arvosta mutta on se ennenkin hypännyt valkosia oksereita..

      Poista