maanantai 7. toukokuuta 2012

kia alâ kouluratsastaja

Tänään mentiin alkukäynnit maastossa/pellolla ja sitten siirryttiin kentälle. Ihanaa kun oli satanut hieman niin kenttä oli tasainen ja pehmeä, niin ettei hiekka pöllyyntynyt. Tehtiin aluksi taivutuksia ja väistöjä ja sitten otin ravisiirtymisiä mukaan.

Tehtiin noin 20 minuuttia ravi-käynti-ravi siirtymisiä ja käynti-seis-käynti siirtymisiä. Mulla oli tooooodella pitkät jalustimet ( muiden silmissä varmaan lyhyet koulujalustimet) mutta halusin leikkiä kunnon koulutuupparia niin pidensin mun normaaleista jalustimista noin 3 reikää alaspäin.

Ravi siirtymiset olivat todella kivoja ja harjoiteltiin niitä niin kauan ja paljon että ne alkoivat jo tulla melkein pelkän miettimisen avulla. Avut olivat todella pieniä hyvä että itse edes huomasin. Tein välillä voltteja tai vaihdoin suuntaa pituushalkaisijalla. Tehtiin tätä siis noin 20 minuuttia ja lopetin kun kaikki sujui niin hyvin.
Tehtiin vielä loppukäynnit maastossa. W oli todella hyväntuntuinen ja harjoiteltiin taas jälleen kerran kouluraipan kanssa menemistä. Eli pidän raippaa kädessä niinkuin normaalista mutta en koske ratsastuksen aikana sillä hevoseen.
Ennen ja jälkeen näytän sitä hepalle ja "sivelen" kylkiä ja reisiä sillä, näin se on oppinut että se ei olekkaan ihan paha asia.
Haluan kuitenkin totuttaa ukkelin tähän koska, välillä jos pohje ei mene läpi niin on hyvä muistuttaa raipalla mutta siihen on vielä pitkä matka ennen kuin tämä onnistuu.

Huomenna olisi tarkotus taas jatkaa koulutuupparointia tai puomeja. Ensi viikolla meillä on Tepon tunti. Juteltiin kisoissa Tepolle ja muistikin meidät aluevalmennuksista vuoden takaa. Oli ihmetellyt mihin hävittiin syksyllä mutta ymmärsi kun selitettiin että heppa oli saikulla ja nyt haluttaisiin taas takaisin rinkeihin. Jotenka siis niistä sitten myöhemmin, sunnuntaina kisat lahdessa ja olikohan muuta vielä?
Tässä kuvia laaksolta.

4 kommenttia:

  1. Miten tolla hevosella voi AINA olla korvat ihan superhörössä?
    ihmettelee Leena Y

    VastaaPoista
  2. se tutkailee seuraavaa estettä :)) Se on niin innoissaan radalla ollessaan :D

    VastaaPoista