sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

aluevalmennus

Tänään jatkui aluevalmennukset. Herätys oli siinä kello kahdeksan aikaa, mikä oli melko aikaista. Minä kun tykkään nukkua pitkään. Noh, tallille mars ja heppa koppiin ja matkaan.

Sitten tultiin perille ja heppa valmiiksi ja ratsastaja kyytiin. Käveltiin siinä sitten ulkona alkukäyntejä noin puolisen tuntia ja sitten päästiin sisään. Heti ravityöskentelyä kunnes Teppo käski sitten käyntiin. Meidän piti nostaa jalustimet ylös ja mennä ilman jalustimia harjoitusravissa. Toisella sivulla tehtiin pohkeenväistöä muutaman esteen ympäri/ohi ja sitten toisella sivulla piti käyttää lihaksia ja keventää. Voin vannoa että piti hieman käyttää vatsalihaksia.. Noh siitä suoriuduttiin molemmissa suunnnissa ja sitten otettiin laukalle. Laukassa meidän piti sitten työskennellä niin, että laukka oli pyörivää ja tahdikasta. Myös että hevosen takajalat oikeasti työskentelivät. Teimme myös voltteja sinne tänne minne sai, menimme myös kaikki samaan aikaan ympyrällä ja ei saanut mennö liian lähelle toista hevosta.

Tehtävä vaihtui ja saimme ottaa jalustimet takaisin.  Tulimme aluksi pientä pystyä ravissa ja Wallu oli aluksi hieman laiskahko, onneksi siitä sitten piristyi. Tulimme tätä muutaman kerran ja sitten vaihdoimme.
Seuraavana vuorossa oli kolmoissarja. Wallu tuli hyvin, vähän esteen jälkeen lähti hieman kiihdyttelemään ja sitä piti sitten ottaa hieman enemmän kiinni.
Tehtävä vaihtui taas. Seuraavaksi otimme muutaman hypyn vesimaton yli, siinä oli okseri myös. Kaikki ylittivät sen melko helposti ja sitten otimmekin jo rataa. Rata oli pitkä, ja siinä opiskelussa meni jo melkein sekaisin. Onneksi en ollut ensimmäinen, eli sain nähdä muidenkin radat. Rata meni ihan ok, ensimmäisellä esteellä pidin hieman liikaa ja sitten välillä Wallu meni vähän omia menojaan.
Muuten meni ihan hyvin. Esteet olivat tänään noin 60-115cm korkeita eli todella erikokoisia. Tulimme vielä lopuksi muutaman esteen, jotta ne onnistuisivat paremmin, ja kyllähän ne sitten loppujen lopuksi onnistui hyvin.

Laitan videoo myöhemmin radasta kunhan saan sen ladattua.
Ensi viikolla päivittely voi olla aika nihkeää, sillä minulla alkaa koeviikko ja pitäähän minun tietysti panostaa kouluunkin välillä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti