perjantai 8. huhtikuuta 2011

estevalkku ja syyllinen

Tänään oli sitten Robbyn estevalmennus. Mentiin tallille vähän myöhässä mutta kerkesin silti laittaa hevosen kuntoon ja verkata ennen kuin R. saapui.

Aloitettiin muutamalla pienemmällä esteellä ja siirryttiin sitten linjoihin ja pikkuhiljaa pitempiin ratoihin.  Tulimme pystyn (vihr.) jonka jälkeen oli okseri (pink.).
Otimme aluksi hieman kootumpana eli askeleita tuli kuusi. Sitten tultiin okseri (pun.) ja okserilta seitsemän askelta hieman kaartaen ja pysty (vihr.).
Sitten tultiin pieni rata. Korkeus oli noin 90cm. Ensiksi oli sin. pysty - vihr. pysty - 6 askelta - pinkki okseri - pun.okseri - 7 askelta -  vihr. pysty - sin. pysty - 6 askelta - pun. okseri.
Wallu kuunteli hyvin ja oli todella hyvin ohjan ja pohkeen välissä.
Tulimme vielä saman radan muutaman kerran mutta esteitä korottettiin 105cm.
Lopuksi Robby pisti meidät menemään pääty-ympyrällä ja Wallu meni todella upeasti, juuri oikeassa "työasennossa" ja sitä oli todella helppo säädellä ja ohjatkin pystyivät olla löysänä, eli ukkeli kantoi itseään tooodella hyvin. Siinä oli myös helppo istua/keventää. Rytmi pysyi myös samana oli askel sitten lyhyt tai pitkä. Sama jatkui ravissa ja käynnissä ja kun annoin pitkät ohjat ukkelli ei meinannut ensin venyttää vaan jatkoi asennossa. Tajusi kuitenkin suht nopeasti että nyt ei tarvitse enää työskennellä vaan voi venytellä ymsyms..
Huomenna sitten hyvillä mielin Tuomarinkylän kisoihin, toivottavasti menee yhtä hyvin kuin  tänään.

Kun kotona nyt sitten oleskelin niin ihan yhtäkkiä kuului kauhea pamahdus ja tietenkin ryntäsin katsomaan mikä se oli. Löysinpähän itse syyllisenkin paikan päältä - ja vielä kehtasi nauraa teolleen ! - "Ai miten niin minä?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti