sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Aluevalmennus jatkuu..

Tänään tuo aluevalmennus sitten jatkui. Aamulla lähdettiin kotoa seitsemältä aamulla ja sitten tallille ukkelia laittamaan kuntoon matkaa varten.
Äiskä oli käynyt aikasin aamulla antamassa Waltsulle heinät jotta kerkii syömään ennen matkaa kun ei kuitenkaan matkalla syö. Noh, ukkeli oli syönyt suurimman osan heinästä joten laitoin samalla suojat ja toisen loimen päälle. Tavarat olivat jo valmiiksi autossa edellispäivän matkasta joten heppa laitettiin vaan kyytiin ja matkaan. Tällä kertaa Wallu meni traileriin melkein heti. :D Eli jouduttiin vähän juoksutusliinalla vetää perseen takaa mutta liikkui kyllä sitten ihan nätisti. TREENATTU ON! :

Matka meni tällä kertaa nopeammin, johtuen varmaankin vähäisestä sunnuntai-aamun liikenteestä. Oltiin pian perillä ja sitten heppa ulos, kamat päälle ja kävelyä noin puolisen tuntia. Päästiin sitten pian jo maneesiin verryttelemään ja pian otettiinkin jo ohjia.

Mentiin aluksi käynnissä puomeja ja piti tehdä tooooodella rauhallisesti ne. Samalla piti vähän käyntiä koota ja saada kuitenkin meneväksi. Aloimme myös tekemään avoja ja suuntaakin vaihdettiin. Tehtiin myös ravissa avoa.
Näiden harjoituksien jälkeen otimme laukkaa. Laukassa piti tehdä voltteja minimi 6x yhdellä kierroksella. Samalla piti myös laukkaa koota ja koota ja koota todella paljon, ainakin minun ja Wallun. :D

Sitten vähän käveltiin jonka jälkeen otimme ravilähestymistä pystylle. Tulimme sen todella kootussa ravissa hieman esteistunnassa. Jos hevonen oli laiskanpuoleinen piti ottaa todella paljon eteen esteen jälkeen.
Pysty nousi pikkuhiljaa, lopuksi Teppo nosti sen minulle ja yhdelle toiselle 115cm. Oli jännää tulla ravissa se sillä emme ole tulleet Wallun kanssa vielä niin isoa ravissa, mutta ravilähestymisiä olemme kyllä tehneet paljon.

Ravipystyn jälkeen tulimme kolmen esteen kaareva linjaa. Linja oli "ässän" muotoinen ja me tulimme sen aluksi 6 askelta ja 5 askelta. Keskimmäiselle esteelle tuli huono lähestyminen jolloin lensin hieman siellä selässä enkä saanut heti kiinni jolloin ukkeli pääsi vähän kiihdyttämään. Lopuksi meilläkin välit sujuivat kun emme tehneet ihan niin isoa kaarta. Harjoituksen vaihdoimme sarjaan ja pystyyn. Se oli helppo tehtävä Wallulle joten emme tulleet montaa kertaa sitä.

Lopputunnista teimme sitten piiiiiiiiiitkän radan. Siinä oli noin 15 estettä ja minulle ja Wallulle esteet oli nostettu 110-115cm. Rata sujui hyvin, mitä nyt yhellä linjalla tulimme vähän lujaa/isolla laukalla ja eräälle okserille lähti vähän kaukaa.
Päivä sujui todella hyvin, ukkeli tuli traileriin todella nätisti ei tarvinnut kuin vain kävelyttää sinne.
Teppo sanoi että meillä meni hyvin ja kerroin sitten miksi en saa aina vasenta pohjetta läpi mutta se ei vaikuta muuten. 

Päivä oli superonnistunut ja ukkeli oli hiaaaano :) Poitsu pääs vielä ulos kun tultiin kotiin ja sitten illalla juoksuttelin vielä vähäsen ettei mene paikat jumiin..

Toivotaan että huomenna olisi hieno päivä jotta voitas mennä maastoon. Huomenna pitää pitää vähän rennompi päivä koska nyt on hypätty koko viikonloppu ja tiistaina olisi sitten jälleen Robbyn valmennus ja ens lauantaina ois tarkotus mennä kisoihin. Mutta katsotaan nyt mihin Wallu jaksaa ettei tosissaan lihakset ole jumissa, mutta veikkaan että kaikki menee hyvin. :)

Huomenna tulen sitten taas päivittelemään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti