tiistai 22. maaliskuuta 2011

estevalmennus

Tänään oli estevalmennus. Taas. Mutta tällä kertaa se oli Robbyn valmennus. :)
Jenna tuli Elvin kanssa tänään myös mukaan valmennukseen.

Tulimme Jennan kanssa maneesiin noin varttia ennen kuin Robby tulisi, että kerettäis verkkaamaan hevosia.
Noh Wallu tuntui hieman väsyneeltä joten emme laukanneet paljoa vaan teimme enemmänkin ravissa väistöjä ja taivuttelua.
Kun Robby oli saanut esteet kasattua aloimme tulla kahta ristikkoa. Kuvassa olevat pinkit esteet vas. sivussa kuvaavat ristikoita, ja niiden väliin tuli muistaakseni 5 lyhyttä askelta. Tällä kertaa valmennuksessa kun pyrimme nostamaan hevosten ryhtiä. Tulimme molemmista suunnista muutaman kerran ja Wallu oli ihan ok, ehkä hieman laiskanpuoleinen mutta kyllä se hyppäsi hyvin. Sitten vaihdoimme tehtävää. Tulimme kuvassa oik.sivussa olevan linjan. Eli aluksi oli pysty, 11 metriä ja okseri, 11 metriä ja pysty. Väleihin piti tulla koottu kolme askelta. Aluksi poitsu vähän kolesteli pystylle joka oli ekana mutta sitten kun saatiin peliin rentoutta jolloin pää meni alaspäin ja polvet nousi saman verran ylöspäin, loppui kolistelu. Samaa harjoitusta tultiin molemmista suunnista myös muutaman kerran.

Sitten taas käveltiin pitkin ohjin. Wallu oli hieman piristynyt ja toimi suht hyvin avuilla. Taas vaihdettiin harjoitusta, seuraavana vuorossa oli rata.
Ensimmäisenä oli pysty (kelt.) josta jatkettiin matkaa linjalle, pysty- 3 askelta - okseri - 3 askelta - pysty, sitten tuli pinkki pysty josta 4 lyhyttä askelta - okseri - 3 askelta ja pysty josta jatkettiin vielä keltaiselle pystylle ja viimeisenä vihreä pysty. Kahden viimeisen pystyn väliin piti tehdä tunteella hyvät askeleet, joten siinä ei ollu rajaa, joko tuli vähän isommin tai sitten samalla lailla kuin koko rata eli hieman koottuna.

Wallu oli ok koko radan ajan ja radan korkeus oli noin 80cm, ihan hyvä ettei korkeempi sillä viikonloppu oli ollut melko rankka ukkelille (myös minulle), mutta tyytyväinen olin ja poitsu sai valmennuksen jälkeen pookanoita..

Tänään liikutin pojua noin kaksi tuntia, mutta suurin osa oli käyntiä, eli loppukäynnit oli melkoisen pitkät, osaksi syynä oli että kannoimme esteitä Jennan kanssa pois ja samalla talutimme hepposia.

Huomenna sitten jätämme kouluvalmennuksen väliin että ei tule liian rankkaa viikkoa joten huomenna saatamme taas mennä maastoon.. Mutta katsotaan huomenna. :)

Nelli oli katsomassa meidän valmennusta, pyh, muka kipeä ;D...  Voisin lisäillä tänne kuvia ukkelista mutta katsotaan joitain edustuskuvia, ettei ole mitään kauhukuvia. :D

ps. pääsimme myös pojun kanssa nyt siis aluerenkaaseen, jeejee, joten valmennuksia tulee enemmän. Kuten esimerkiksi parin viikon päästä jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti