lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kisaaaaaaat

Tänään oltiin Ehon tallilla kisoissa. Lähdettiin aamulla joskus yhdeksän aikoihin tallille ja sitten siinä putsailin saappaita ja satulavöitä mitä kerkesin.
Jessica eli meidän kisahoitaja oli liikuttelemassa poneja joten minulla oli siinä aikaa jonkin verran. Meidän kyyti tuli tallille siinä vähän ennen kello 11 joten siinä kyllä kerkesi puunailla hevosta ja varusteita.

Lastaus sujui vielä paremmin kuin viimeksi ja pääsimme nopeasti matkaan. Matka meni hyvin, hieman jännittäen ja sitten saavuimme perille. Ilmottautumaan ja sitten katselemaan muiden ratoja. Pääsin vihdoin kävelemään 90cm rataa ja onneksi oli melko helppo.
Menimme ottamaan pojua traikusta ja sitten vähän kävelytystä ja sitten kamat selkään ja verkkamaan, ensin tietysti käynnissä.

Meille tuli hieman kiire joten pääsin jo melkein heti verkka-alueelle. Otin siellä ravia ja laukkaa, ja muutaman esteen. Wallu oli todella hyvän tuntuinen joten jätin siihen. Kävelimme, ravasimme ja otimme vähän laukkaa ennen rataa.
Että otti päähän verkassa kun ihmiset tulivat ihan perseeseen kiinni ja menivät niin läheltä että melkein ratsastajien jalat osuivat yhteen. Tietääkseni ihmisten pitäisi väistää / kulkea kaukaa jos hevosella on hännässä punainen nauha. Meinasin kyllä muutamaan otteeseen huutaa että tää sitten ihan oikeasti futasee jos tulee liian lähelle. Poitsun korvat menivät koko ajan luimuu kun joku tuli läheltä. Ihmiset vois kyllä välillä käyttää vähän aivojaan.

Pääsimme sitten vihdoin radalle ja aloitimme todella hyvin. Hyvässä tahdissa ja välit menivät hyvin. Valitettavasti uusinnassa sitten tulimme vähän huonosti sarjalle jolloin pystystä tippui puomi. Mutta olin todella tyytyväinen pojuun.

Sitten käyntiä ja vähän ravia jonka jälkeen piti mennä kävelemään 100cm rata.
 Metrin rata oli myös melko helpon näköinen.

Sitten verkkaamaan ja radalle. Wallu oli aika löysän tuntuinen ja yritin saada vähän vauhtia. Mutta valitettavasti poju ei kuunnellut. Eli aloitimme liian löysästi ja sen takia nelosesteelle, joka oli sarja, siinä tuli pysty alas. Sama este siis kuin edellisessä radassa. Este tuli alas siis perusradalla ja täten emme päässeet jatkamaan uusintaan.
Metrin radassa sijotuimme kuitenkin 14. sijalle.

Mietimme myöhemmin että olisiko siinä kulmassa joku, esimerkiksi joku valo tms. kun viime kisoissa ja sitä viime kisoissa siinä aivan samassa paikassa on ollut este joka on tullut alas. Mutta ei voi olla varma että oliko siellä jotain vai ei.

Matka kotiin meni hyvin ja tallilla sitten poika ulos ja ruuat nenän eteen. Söi ihan innoissaan. :))
Laitan videot tänään tai huomenna molemmista radoista. Kunhan saan ne ladattua koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti