tiistai 24. tammikuuta 2012

dojoinggg **

Tänään oli Robbyn estevalmennus ja harmi kun ei saatu videolle.
Taas aikainen herätys ja turpa kohti tallia jossai sai juosta henkensä edestä traktoria karkuun. Ainakin melkein.
Heti ensimmäiseksi maneesiin taas tolppia kantelemaan 12 kappaletta (kyllä, se on tarkkaa!) ja sitten uutena lisäksi pari kavalettia.

Tässä kuva meidän radasta. Harmi vain kerkesin keräämään jo osan puomeista mutta teen vielä luonnoksen teille ihanat lukijaiseni.

Aluksi tulimme vasemmalla puolella olevaa linjaa. Kavaletti - ristikko - kavaletti. Väleihin tuli 3 koottua askelta ja ohjeita sain että puolipidätteitä ja ryhti suorana jolloin hevonenkin ryhdistäytyy ja välit sopii.
Tätä tultiin molempiin suuntiin ja vasemmassa kierroksessa tuli paljon enemmän hankaluuksia. Robbyn sanojen mukaan lähdin liian aikaisin esteelle eli suoran sanottuna "ajoin" hevosta eteen jolloin väli kävi ahtaaksi ja seuraava väli oli jo liian ahdas ja meno oli holtitonta enkä saanut pidätteitä läpi.
Tätä sitten korjailtiin ja korjailtiin kunnes laukka pysyi koko ajan samana ja hevonen suorana. Ristikon molemmin puolin oli vielä kahdet tötsät että mentäisiin todellakin suoraan.

Tehtävä vaihdettiin oikealla puolella olevaan linjaan. Ensiksi tultiin vasemmassa kierroksessa kaksi ensimmäistä pystyä, tai no eka oli kavaletin kokoinen pysty ja sitten pysty jolta piti jatkaa vasemmalle ja sitten uudestaan eli menimme näitä vähän ympyrän mallisessa linjassa.
Sitten tulimme koko linjan, kavaletti - 3 lyhytta askelta - pysty - 5 lyhyttä askelta - okseri - 2 normaalia askelta - pysty.
Tämä sujui hyvin ja minun piti koko ajan muistaa että ryhti on suora ja hyvä ja puolipidätteitä jotta askeleet ei muuttuis esim viidestä neljään ja puoleen. Tulimme toisestakin suunnasta jolloin välit muuttuivat.
Pysty - 2 normaalia askelta - okseri - 4 askelta - pysty - 2 askelta - kavaletti. Eli välit muuttuivat pidemmäksi koska aloitimme pidemmällä välillä jolloin askeleet pidentyivät jnejne. Ristikko nostettiin pystyksi ja sitten tultiin rata.

Lopuksi vielä rata eli aloitettiin oikeassa kierroksessa ja pitkä linja toiseen suuntaan. Sin. pysty - okseri - pysty - kavaletti - suunnanvaihto + laukanvaihto - vasemmassa kierroksessa kavaletti - kelt. pysty - kavaletti.

Pari kertaa W lähti ryntäämään viimeisen pystyn jälkeen jolloin tehtiin pysäytys ja peruutus ja sitten tultiin uudestaan.

Onneksi sitten vihdoin ja viimein onnistuttiin ja jätettiin siihen. Lopulta esteet olivat siinä 100-110cm.

Robby myös huomautti että jouduin välillä suoristaa polvetkin joten lyhyemmät jalustimet olisivat helpommat, eli täytyy tehdä reikä noitten väliin ni tulee sopivan pituiset.

Kannettiin Walperon kanssa esteet poies ja lähettiin maastoon loppukäynneiksi. Päivän liikutuksen saldo oli 2 tuntia ja 30 minuuttia. Täytyy vähän keventää tätä liikutusta ettei ihan liioille mene. Tosin tuosta ajasta noin reilu tunti oli pelkkää kävelyä.

Adiôs!

Jos haluutte ja tykkäätte KLstä niin mulla olis jtn semmosta myynnissä.. ;)

1 kommentti:

  1. Paljon pyydät finland-hupparista + mikä koko? olisin tooosi kiinnostunu heitä vaik mailii johku97 at gmail.com

    VastaaPoista