perjantai 6. tammikuuta 2012

pomppupomppu energiaa

Tänään pääsin vihdoinkin pomppimaan, vaikka Robby ei vielä pysty pitämään valmennusta pyysin Jennaa vähän auttamaan ja niin hän piti meille estetunnin.
Ensiksi löin hevosen äiskälle käteen kun maneesiin saavuimme ja itse menin kantamaan tolppia, jonka jälkeen aloin verrytellä.
Ravissa oli todella tahmea joten nostin laukan ja otin paljon eteen. Tein muutaman laukanvaihdon ja pyrin saamaan laukanvaihdon jälkeen saman tasaisen laukan ennen vaihtoa. Näiden onnistua siirryin takaisin raviin ja hieman avoa pitkillä sivuilla. Kun Jenna oli saanut puomit ja tolpat paikailleen alkoi hyppiminen.

Aloitimme innareilla. puomi - kavaletti - kavaletti - puomi. Heti puomin nähtyään Walpero keräsi kaikki energiansa ja se kuumeni niin paljon etten ole pitkään aikaan mennyt niin kuumalla hevosella. Muutama kerta meni sähellykseksi mutta onnistuimme myös välillä. Kerran puomi putosi mutta se oli oma vikani kun toin liian lähelle.
Tulimme molempiin suuntiin ja otimme mukaan kapean pystyn. Siihen väliin tuli kahdeksan askelta melko lyhyttä laukkaa. Kun kapea este näkyi Walpero lähti imemään esteelle melkoisesti ja kapean pystyn jälkeen olin hallinnassa hieman ongelmia. Tärkein asia koko tunnissa oli saada W sisäpohkeen ympäri ja välillä sitten sisäpohje jäi talliin.
Onnistumisen myötä lisäsimme esteitä ja harjoituksia. Seuraavan vuorossa oli siis keltainen pysty josta piti tehdä melko jyrkkä mutka kapealle ja siitä sitten siniselle pystylle jälleen melkoinen mutka tehden. Tässä täytyi myös saada sisäpohje läpi.

Hetki käveltyä tuli radan vuoro. Walpero vain kuumui entisestään mitä enemmän esteitä mentiin ja näin ollen pari törmäystä meinasi sattua kun maneesissa oli meidän lisäksi neljä ratsukkoa, mutta onneksi näiltä vältyttiin.
Rata meni melko hyvin, kuunteli vähän paremmin mitä alkutunnista ja Jenna sanoi että ihan hyvin voidaan mennä viikon päästä tallin omiin kisoihin. Rata oli korkeudeltaan noin 80-100cm koska näin pitkästä aikaa ei isoa voi mennä ja pikkuhiljaa sitten kun Robby taas palaa kuvioihin niin treenataan kunnolla sitten.

Tässäpä video jossa näkyy nämä harjoitukset. Laitoin siihen rauhallisimmat klipit sillä muu meno oli melko hupaisaa katsottavaa ja näytti kuin hevonen vain kuskaisi minua. Tosin osassa noissakin klipeissä näyttää siltä mutta enivei enjôy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti