torstai 26. tammikuuta 2012

gramaaanit vain alkeistyypeille

Tiettekö muutes että omenat maistuu paremmilta kun ne on leikattu/siivuloitu? Joo o, ei ne kokonaisina oo nii hyvii ku viipaleina. Mutta siis joo, tänään tallille mennessä päätin mennä gramaaneilla, kuten otsikossa lukeekin.

Ponsku kuntoon ja maneesiin, saatiin olla noin puoli tuntia vain me kaksi ja radio joka pälpätti ja soi.
Kävelin kunnon pitkät alkukäynnit ja sitten viltti pois ja aloitin taivutella. Taivuttelin ponia molempiin suuntiin kunnolla jotta saatais vähän vetreyttä kaulaan ja loppukroppaan.

Ravissa otin paljon avoa. Vaikka mulla oli gramaanit niin ne oli suhteellisen löysänä, eli näytti vain hevoselle että sais olla vähän korkeempana mutta ei nokka kohti taivasta. Heppa tajus idean ja voitiin mennä perustuntumalla niillä oikeilla ohjilla ja gramaanit sitten vain siinä mukana.
Tein paljon ympyröitä ja isoa kahdeksikkoa koko maneesin levyisesti. Sisäpohjetta piti välillä vähän liikutella että ei mentäisiin aivan kylkimyyryä, oikealle toimi vasemmalle kohtalaisesti. Tarvitaan vielä lisää tasapainoa tuohon hepoiseen että vasen kierroskin helpottuisi jonkin verran. Onhan se kehittynyt jo huimasti mutta vielä saa kehittyäkkin.
kesäinen kuva, pahoittelut siitä mutta ei oo uusia kuvia

Mentiin melko reipasta ravia, ja meillä oli kouluraippa. Se on vihdoin alkanut tottua siihen mutta välillä tulee pieniä kiihdytyksiä jolloin pitää ottaa vähän enemmän kiinni.
Puoli tuntia ravailtuamme kävelimme jolloin Walpero venytti kaulaansa todella alas ja pitkälle. Aaaha, hyvä' juttu!

Laukassa menimme hetkisen gramaaneilla kunnes turhauduin niihin ja otin ne pois joten jatkoimme ilman gramaaneita. Teimme pari isoa pääty-ympyrää ja pitkillä sivuilla kiihdytykssiä 0-100km/h.

Pari kertaa W "säikähti" päädyssä jtn ja tuli ihme pomppukohtauksia eli toisin sanoen alkoi pelleillä. Pysähdys ja peruutus ja hieman harjoitusravia lyhyellä ja pitkällä avoa, näin sain sen taas kuuntelemaan.


Loppuaika meni sitten eteen-alas ravilla ja käppäilyllä. Kyllä siinä reilu tunti vierähti mutta hyvältä ponsu tuntui.

Pienimuotoinen ilmoitusasia, elikkäs elikkäs. Huhtikuussa meijän tallille on tulossa tididididi *rummun pärinääää* Nina Fagerström ja se pitää kahen päivän valmennuksen. Me haettiin poitsun kanssa sinne joten saas nyt nähä päästäänkö. Sinne siis piti anoa mutta toivotaan, sormet ja varpaat ristiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti