sunnuntai 15. tammikuuta 2012

kisat

Tänään oli siis kisat hihiii. Ihanaa oli päästä kisaamaan pitkästä aikaa.
Menin tallille jo 11 ja siellä sitten hengailin pari tuntia. Harjailin Wallua ja laitoin kamat päälle vähän ennen yhtä ja sitten lykkäsin hevosen muille. Menin liputtajaksi 80cm luokkaan. Uusi kokemus sekin, enpä taida enää tehdä sitäkään.

Kun luokka loppui otin ponskun ja iskä heitti minut selkään. Vartti aikaa verkata joten aloitin heti ravaamaan. Huom, Wtä oli jo taluteltu puolisen tuntia öbaut.
Ravissa otin melko nopean temmon ja taivuttelin sitä. Paljon voltteja ja isoja ympyröitä. Sitten vähän laukkaa ja muutaman kerran pysty. Tuli melkoinen imu esteille ja sain tehdä töitä jotta ei ihan kaahattaisiin siellä.

Toiseen suuntaan samat jutut, taivuttelua ja laukassa kiinni - eteen - kiinni. Sitten pari kertaa okseri.

Tuli ihan hyviin paikkoihin ja pomppas hyvin.
Sitten odottelemaan omaa vuoroa. Rata oli ahdas ja no mitä voi odottaa kun maneesissa rata + odottaville ratsukoille tila niin ei nyt kauheen isoa rataa saa aikaseks.
Tai siis tilavaa rataa. Että mä odotan ulkokisoja...

Menimme radalle ja jo heti W tuntui energiseltä ja eteenpäin pyrkivältä. Rata meni hyvin vitos esteelle saakka, mutta nelosen jälkee otin vähän turhan paljon kiinni, siis pidätteitä ja vitonen tippui. Se vain vähän hipaisi ja sitten klonks. Loppurata meni sitten ihan ok.

Aluksi meidän piti siis vain hypätä 90cm mutta kun radan jälkeen W tuntui niin hyvälle niin jälki-ilmottauduin metriin myös. Ennen rataa, verkkailin enemmänkin ravissa vähäisen. Eteen-alas jotta poju ei olisi niin pinkeenä. Vähän laukkaa ja sitten käppäiltiin. Esteitä nostettiin ja tulin muutaman kerran pystyn ja muutaman kerran okserin. Okserille tuli vähän huono hyppy tokan kerran, tultiin vähän lähelle ja sitten bojoing. Mutta seuraava hyppy oli perfect ja jätettiin siihen. Sitten taas vähän ravia ja odottelemaan.

Metrin rata oli sitten vähän erilainen. Minä sähelsin ja W juoksi. Neloselta vitoselle linja jäi vähän ahtaaksi, se oli tarkoitettu viidelle askeleelle ja meinasimme tulla neljällä kun taas 90cm radalla tulimme saman välin kuudella. Loppujen lopuksi rata oli kuitenkin melko hyvä mutta sarjan b-osalle tultiin inauksen verran liian lujaa ja puolipidäte unohtui joten takajalat ottivat puomin mukaan ja näin ollen 4 virhepistettä.. Mutta oli todella yvän oloinen näin vuoden jälkeen.

Videot tulevat kunhan ne on saatu ladattua youtubeen. Niistä sitten näette meidän mahtipontiset suoritukset.
Huomenna maastoilemaan, mahdollisesti ja tiistaina Robbyn valmennus. Fiksaillaan vähän asetuksia.

2 kommenttia:

  1. sulla on kiva blogi :)!

    http://heppatyttoheli.blogspot.com/
    http://hrrand0m.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. kiitos :) Käyn kattoo blogit -->

    VastaaPoista