maanantai 9. tammikuuta 2012

tuuppingtuupping

Nyt ollaan pari päivää tuuppailtu koulua oikein kunnolla ja tuntuu että päivä päivältä edistytään yhä enemmän ja enemmän.
Tänään ajattelin ensin mennä ilman jalustimia mutta sitten W oli niiin tahmea että otin jalustimet ja yritin saada sitä todella paljon eteen. Vähän ravia ja laukkaa mutta ei niin ei.

Otin sitten seinustalta kouluraipan ja jopa löyty pari vaihdetta isompaa. Aluksi meinasi koko ajan siirtyä käynnistä raviin tai laukkaan mutta otin vain käyntiä ja rauhoitin istunnalla käyntiä. Lopulta poju tajusi että ei pääse mihinkään muuten kuin kävellen ja sitten mentiinkin hienosti koulutuuppinkia.
Tein paljon pohkeenväistöä ja avoa ja sulkua. Pitkällä kouluraipalla avitin poikaa välillä vähän varsinkin kun väistimme oikealle, eli raippa vahvisti vasenta pohjetta ja ohjaa, ne kun ovat huonompia.
tuli kesäfiilis ni piti lisäillä kesäinen kuva (joka on tosin saattanut olla täällä jo)

Lopulta poju oli todella taipuisa ja kuunteli hyvin, otin ravia ja aluksi oli semmoista kiitojuoksua että oksat pois mutta rauhoitin ravia pienillä puolipidätteillä ja istunnalla jarruttaen.

Lopulta askel oli letkeä mutta reipas ja lennokas.
Teimme ravissa myös pohkeenväistöä ja avoa ja sitten paljon ympyröitä.

Takajalkoja sisälle ja ulos ympyrältä, katsoin vähän miten poika reagoi. Tänään oli myös melko kevyt edestä ei ihan yhtä kevyt kun lauantaina mutta hyvä kuitenkin.
Välillä ravi meinasi muuttua laukaksi mutta otettiin vain takaisin raviin ja jatkettiin hommia, heitin sitten yhdessä vaiheessa raipan takaisin ja W ei edes huomannut että raippa oli hävinnyt.
Olemme siis jälleen edenneet raippaan totuttamisessa.  Välillä maneesissa oli lähes kymmenen ratsukkoa mutta loppuvaiheessa oli enää minun lisäkseni kaksi ratsukkoa. Teimme muutamat ravilisäykset ja se kehittyy koko ajan.
Lähes kaksi vuotta sitten Wn lisätty ravi oli sellaista että askel kaksi nopeampaa ravia ei niinkään laajempaa liikettä vaan nopeampaa ja sitten siirtyminen laukkaan joka kiihtyi. Ymmärrän hyvin miksi näin kävi koska eihän hänellä ollut lihaksia millä työskennellä mutta nyt on ja lihakset kasvavat kovaa vauhtia.

Huomenna on vuokraaja tulossa eli itse en mene tallille kuin vasta illalla kun ponskulle tulee hieroja, saas nähä mitä se sannoo.

Saatiin myös tänää kuulla tutuilta että kuinka W on pyöristynyt ja kuinka takapää on saanut kivasti lihaksia. Viimeksi kyseinen henkilö oli nähnyt Wn noin puoli vuotta sitten. Hyvää työtä olemme siis tehneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti