sunnuntai 22. tammikuuta 2012

viikonlopun kuulumiset

Oivoivoi, pahoitteluni siitä että päivitystä ei ole tullut mutta syyttäkää Elisaa ja nettiä ja modeemia. Ne kun eivät halunneet tehdä yhteistyötä joten jouduimme ostamaan uuden modeemin. Ja puhelin ei antanut minun päivittää blogia joten nyt vasta saan kerrottua meidän kuulumiset.

Torstai
Aamulla oli todellakin siis valmennus ja herätys soi kello 6.00 lähtö tallille oli puoli tuntia myöhemmin. Hirveä lumimyräkkä oli ja kun tallille pääsi niin hyvä että eteensä näki.
Maneesiin kävely kesti varmaan sata vuotta ja sitten niiden valojen kanssa pelleily kesti myös seuraavat sata vuotta mutta kun valot ilmestyivät kohtasi ihana yllätys. MANEESI OLI LANATTU, just for me ! Tai sitten ei ihan vaa mua varten mutta kuitenkin se tunne kun maneesi on lanattu ja pääset hyppäämään sinne ja menemään ensimmäisenä ennen muita, hih.

Tosiaan tunnista ei ole kuvamateriaalia sillä siellä ei ollut muita kuin minä + Walpero ja Robby.
Koitan selittää mahdollisimman hyvin siis. Olin jo verrytellyt noin puolisen tuntia ja sitten alettiin hyppiä kun esteet oli saatu kasaan.

Aluksi tulimme tuota kolmen esteen sarjaa. Ristikolle tultiin hyvässä tahdikkaassa ravissa ja sitten yksi laukka-askel ja pysty - askel - okseri. Tätä tultiin muutaman kerran.

Kun alkoi sujua niin okserin jälkeen laitettiin neljä tötsää joiden välistä piti mennä aivan suoraa. Tässä W alkoi pelleillä ja ei suostunut menemään suorana. Robby sanoi että tästä huomaa että ollaan harjoiteltu pienellä kentällä. No jatkettiin sarjan jälkeen oikealle laukassa ja siitä piti tehdä hyvä ympyrä ja pieni kapea pysty / kavaletin kokoinen este ja siitä sitten taas päätyyn. Muutaman kerran W ei suostunut menemään päätyyn ja alkoi pelleilemään oikein kunnolla. Siinä sitten muutaman kerran teimme ravipääty-ympyrän ja sitten laukka-ympyrän.
Jatkoimme tätä tehtävää kunnes askeleet sopivat ja minä sain avut läpi.
Hetki kävelyä ja sitten taas töihin.
Seuraavana oli linja. Harmaa pysty jonka jälkeen 16 metriä ja pysty. Pieniä pidätteitä sai tehdä jotta askeleet sopisivat. Neljä askelta ja hyppy josta jatkettiin vasemmalle ja punainen kapea pysty. Tätä teimme jonkun verran. Välillä jäin ohjasta vetämään joten puomi kolahti vihreellä. Robby antoi ohjeita että istuisin suorempana esteiden välissä ja sitten antaisin hypyssä enemmän tilaa. No tehtiin työtä käskettyä mutta silti kopis.

Jätettiin se tehtävä ja siirryimme rataan. Olen piirtänyt tuohon ^^ radan järjestyksen mutta jos siitä ei saa selvää niin selitänpäs tässä nyt.

Eli ravissa kolmen esteen sarjalle jolta jatkettiin pun. kapeelle, laukavaihto ja linjalle jonka jälkeen vielä pun. kapea laukanvaihto. Laukanvaihdot sujuivat hyvin ja ilmassa hevonen vaihtio kuulemma etujalkojen paikkaa kuten pitää.

Jälleen linjan vihreellä pystyllä kopis joten harjoittelimme vielä muutaman kerran linjaa. Radan korkeus oli siinä 80-100cm about ja sitten lopuksi kun hyppäsimme linjaa niin viimeinen pysty nousi siihen 110cm suunnilleen.

W oli hyvän tuntuinen ehkä saisi vielä enemmän kuunnella apuja mutta niitä treenaillaan koko ajan lisää ja lisää.
Perjantai

Oli sitten maastopäivä. Menimme golf-radalle ja siellä sitten lumipyryssä baanasimme ylämäkiä laukassa ja alamäkiä ja tasaisella ravailimme.
Hyvää treeniä tasapainolle ja sitten mielenvirkistystä ja vielä lihaksille kunnon hankitreeni tekee hyvää.

Puolen tunnin jälkeen menimme maneesiin ja siellä saimme kunnolla treenata aivan kahdestaan. Musan soidessa teimme laukanvaihtoja ja ravityöskentelyä. Emme kuitenkaan rehkineet sillä piti olla vähän löysempi päivä hyppytreenin jälkeen.
Lauantai 


Walperolla mentiin gramaaneilla pitkästä aikaa. Saisi niska vähän lihaksia ja lihakset kasvais koska olis koko ajan töissä. Selän lihakset ovat huimasti kasvaneet ja iloitsen tästä.

Vielä lauantaista että koulua siis väänsimme ja laukassa perusympyröitä ja muutamat vaihdot ja ravissa perusympyröitä ja kaikenlaisia suunnanmuutoksia.

Sunnuntai


Ensiksi ajattelin maneesissa työskennellä koulua mutta kun aloin ravailla oli todella väsyneen oloinen ja todella todella tahmainen. Joten jätin sen kouluväännön siihen ja menimme maastoon.
Aluksi golf-radalle. Siellä taas ravia kaikkialla muualla paitsi ylämäissä joissa sitten laukattiin niin lujaa kun hevosesta pääsi. Kyllä heppa virkisty kummasti.
Lopuksi vielä pellolla vähäisen. Siellä aluksi käveltiin toiseen päähän ja sitten ravattiin takaisin umpihangessa ja ravi oli kyllä melkoisen ilmavaa täytyy myöntää.


Ostimme eilen Clas ohlsonilta tuollaisen pidikkeen joka pitää todella hyvin viltin kiinni edestä niin ettei lavat jäädy ja ettei reunat lipata.
Maksoi vain 1,50€ ja on todella todella jämäkkä. Tykkään! Eikä ole mitenkään iso, siellä oli kyllä erikokoisia ja pysyi kiinni maastossa kiitolaukassakin kiinni.

Adiôs!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti