maanantai 23. tammikuuta 2012

pomppufiilis

Tänään taas jälleen kerran ihanassa lumipyryssä tallille ja odotin että ponsku seisois sisällä mut ei se oliki iltavuoros. Siinä sitte yritin kuluttaa pari tuntii aikaa jotta se sais olla ees jonku verra ulkon. Putsailin kamoja ja palloilin sinne tänne sinne tänne ja jubailin ihmisten kanssa.

No siinä kuuden maissa sitten hain vihdoin ja viimein hevosen sisälle ja puol seiskan aikaa päästii Nellin kanssa maneesiin. Aluksi piti mennä maastoon mutta ei tossa säässä missä ei nää nenäänsä pidemmälle.
Siinä sitten Ravia molelmpiin suuntiin ja Nelli leikki possujonoa eli tuli meidän perässä. Tehtiin parit ravilisäykset ja sitten laitettiin Nellin kanssa maneesiin yksi este.

Se oli aluksi pienen pieni ristikko ja sitä tultiin ravissa pariin otteeseen molemmissa suunnissa. Sitten Nelli tuli sitä jonkun verran ja sen jälkeen nostettiin se metriin pystyksi.
Laukassa sekä ravissa pari kertaa, piti vähän tsuumailla miten ravissa hyppää pitkästä aikaa vähän isompaa ja ihan hyvinhän se loikki.
125cm huono kuvalaatu kun kännykällä otettu muttah kestäkää

Vielä lopuksi piti vähän kokeilla rajoja ja katsoa mitä vuosi on saanut aikaan eli nostin kannattimet 120cm eli puomi oli siinä 125cm paikkeilla. Hyvä vauhti ja heppa haltuun ja menoks.

Pari kertaa kolautti ja kerran tuli alaskin puomi mutta vikalla kerralla tuli tosi hyvä pomppu ja siihen jätettiin se. Hyppäs hyvin selän kanssa ja oli todella hyvän oloinen.

Hyvät loppuravit, eteen-alas ja paljon ympyräkiemuroita (ties mitkä hienot koulunimet niilläkin on..) mutta oli hyppyjen jälkeen todella kevyt ja helppo ratsastaa joten päätin tästä lähtien aina alkuverkaksi hypätä pari 120cm estettä. Tai sitten en ehkä sittenkään.

Huomenna Robbyn valmennus, esteitä kunnolla sitten jippii. Aamulla taas aikainen herätys.
Tosiaan nyt on tullut vähän tiuhaan hypättyä mutta se on ollut poikkeuksellista ja nyt ollaan menty aika pieniä ja vähäisen joten ei ole kauheasti siitä mitenkään rasittunut.
Huomenna sitten nähdään että mennäänkö vaiko ei mennä sunnuntaina kisoihin, se on vielä ihan auki.

Tässä vielä video tämän päiväsestä hyppypomppumeinigistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti