lauantai 7. tammikuuta 2012

mahtiponi

Aikainen herätys jotta ehtii liikuttaa kaksi pollea. Ensimmäisenä listalla oli Pulu. Erika lähti ulkomaille joten pitäähän nyt jonkun liikuttaa Pulua. Liikutan sitä enimmäkseen viikonloppuna mutta pari päivää menee myös arjen puolellekkin.
Sain kyydin ensiksi suokkiputen luokse ja siellä oli tuttuja. Poni kuntoon ja kentälle. En ollut taas vähään aikaan mennyt Pululla mutta onneksi mieleeni muistui heti tyllerön tavat.

Mentiin kentällä aluksi noin 20 minuuttia käyntiä, hetki alkukäyntien jälkeen lyhyet ohjat ja sitten lähti työskentely. Koitin saada käyntiä hitaammaksi ja rauhallisemmaksi niin ettei Pulu juokse alta. Pulu alkoi pikkuhiljaa rentoutua ja teimme koko ajan isoa kahdeksikkoa kentällä johon lisäsimme vielä paljon voltteja sinne tänne.

Kun käynti puoli oli valmis nostin jalkkarit ja ravia. Menin koko ajan harjoitusravia ja jalkkarit niskan yli.

 Näin sain paremmin istunnalla työskenneltyä koska liian pitkät jalustimet häiritsevät minua, minä kun en ole mikään koulutuuppari eli jalat ei pysy pitkissä jalustimissa. Ravissa tehtiin aivan samaa kuin käynnissä, kahdeksikkoa ja voltteja.

Meni hetkittäin tosi hyvin, oli tuntumalla mutta ei painanut kädelle. Kuunteli istuntaa ja pohjetta eli toisin sanoen oli tooodella hyvä mutta sitten suurin osa tunnista meni sähellykseksi ja siihen että ei juosta ratsastajan alta pois.
Loppujen lopuksi meni aika hyvin ja huomenna jatketaan sitten siitä mihin tänään jäätiin.


Sieltä sitten nokka kohti nevasta ja Wallua kuntoon laittamaan. Tänään tuli käymään eräs Lotta kokeilemaan Wallua, jos vaikka alkais liikuttaa sitä kerran viikkoon.

Ensiksi nousin itse selkään ja voi herranen aika kuinka hyvältä Wallu tuntui. Kävelin hetken ja sitten ravissa kahdeksikkoa ja väistöjä, niin sulkua avoa kuin pohkeenväistöäkin. W oli todella kevyt edestä ja selkä työskenteli todella hyvin. Askel oli todella ilmava ja liikkui omalla moottorilla.
Ravi-asiat näytettyäni nostin laukan ja parit vaihdot. Vaihdot sujuivat oikea oppisesti ja laukka pysyi hallinnassa koko ajan. Pari spurttia ja ympyrää ja sitten ratsastajan vaihto.
W liikkui kokeilijan alla hyvin ja meni todella kivan näköisesti.
Olin positiivisesti yllättynyt Wallusta tänään sillä oli niin hyvän tuntuinen, taisi eilinen pomppinen tehdä hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti