maanantai 2. tammikuuta 2012

Wn sopeutuminen

Nyt on siis uusi talli ja uudet kujeet. W on käyttäytynyt yllättävän hyvin ja sopeutunut. Lauantaina veimme pojun talliin siinä neljän jälkeen ja sitten kamat kaappiin ja ratsimaan. 

Fiilis oli mitä mahtavin, W ei ole ollut pitkään aikaan noin hyvä ja kuuliainen. Siis jos sanon pitkään aikaan tarkoitan että viimeksi viime talvena meni noin hyvin. Askel oli todella lennokas ja tunsin todella selvästi että poju työskenteli selällä niin paljon kun vain voi. Olin aivan taivaissa.
Teimme aluksi vähän ravityöskentelyä, muutama voltti kulmiin ja tasapainotin Wtä ottamalla ulkojalalle painon kun menimme vasempaan kierrokseen. W alkoi ymmärtää mitä hain ja pikkuhiljaa tasapaino parani paremmaksi ja paremmaksi.
Kun ravi alkoi sujua otimme paljon laukkaa. Aluksi kevyessä istunnassa kiertelimme pitkin maneesin seiniä jonka jälkeen istuin alas ja aloin koota pikkuhiljaa.
Teimme laukkaympyröitä ja vähän löysemmin taas pitkillä sivuilla. Tätä teimme molempiin suuntiin ja sitten loppuravit joissa W venytti itsensä todella alas jolloin selkä nousi vielä entisestään ja kun vähän jarrutin istunnalla pysähtyi W heti. Olin tyytyväinen ja kävelimme musiikin pauhatessa. Sitten poni karsinaan ja mössöt nassun eteen.

Sunnuntai meni vähän samoissa asioissa. Aluksi vähän ravia ja sitten laukkatyöskentelyä. W oli todella hyvä laukassa ja aloimme työstämään vaihtoja. Rauhallista laukkaa lävistäjällä ja vähän ennen uraa istunnalla jarrutus ja jalat siirtyivät hieman toistepäin ja vôla vaihto tehty. Tätä teimme muutaman kerran sillä W onnistui koko ajan lähes täydellisesti. Siirryimme siihen että vaihto tuleekin keskellä lävistäjää ja W ei saisi kiihdyttää vaihdon jälkee. Tässä piti tehdä hieman töitä mutta onneksi W on nyt näiden parin päivän aikana jotenkin ihmeellisesti herkistynyt istuinavuille (mikä on tosin aivan mahtavaa!) joten alkoi tämäkin toimia.
Kokeilimme vielä muutaman kerran useampaa vaihtoa putkeen ja saimme tehtyä vaihdon - 3 askelta - vaihto - 3 askelta ja vaihto.
Tätä pitää vielä treenata sillä W alkaa itse vaihtelemaan muuten ihan väärissä kohdissa.
Lopuksi otimme vielä lisättyä ravia piiiiiiiitkästä aikaa kerrankin kun on tilaa ja johan askel lensi! W on selvästi tajunnut että kun on tilaa niin askelkin voi hyvin lentää.

Tänään jatkoimme edellispäivän harjoituksia. Eli vaihdoilla. Jatkoimme siis vaihto - 3 askel - vaihto - 3 askel - vaihto ja sitten uralle.
W ymmärsi heti tehtävän joten vähän vaikeutimme ja otimme loppuun niin että väliin jäi 2 askelta ja vaihto. Tässä riitti vähän mietittävää herralle mutta suoriutui kiitettävästi joten otimme sitten ravityöskentelyä.

Teimme paljon avoja ja sulkuja ja näissä W oli kuin kotonaan joten jätimme ne siihen ja jatkoimme taivutteluilla.
Olin mennyt maneesissa noin tunnin ja päätin lähteä vähän katselemaan maastoja. Päädyimme isolle pellolle missä hevoset ovat kesällä laitumella ja kävelimme sen päästä päätyyn ja sitten kävimme yhdellä tiellä ja takaisin tallille.
Juuri kun pääsimme talliin sisään alkoi armoton lumipyry. Nyt se talvi sitten tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti